MILAN STANKOVIĆ TRAŽIO LEK ZA TEŠKU BOLEST PO SVETOJ GORI! Okrenuo se Bogu zbog MAJKE, a evo u kom MANASTIRU je pronašao MIR
Foto: Kurir, Sonja Spasić

istina

MILAN STANKOVIĆ TRAŽIO LEK ZA TEŠKU BOLEST PO SVETOJ GORI! Okrenuo se Bogu zbog MAJKE, a evo u kom MANASTIRU je pronašao MIR

Stars -

Milan Stanković, svoju dugodišnju muzičku karijeru preko noći je zapostavio i to ni manje ni više, zbog sveštenstva i vere, malo po malo isplivale su neke informacije, pa je sada i poznat razlog okretanja veri.

Milan Stanković
foto: Printscreen Facebook

Malo ko zna da ga je na to podstaklo čudesno isceljenje njegove majke, koja je duže vreme bolovala od teške bolesti.

Naime, on je zbog leka za karcinom išao i na Svetu Goru.

- Svi se pitaju šta je Milanu, zašto je batalio karijeru kad je bio najuspešniji i otišao u manastir, a niko ne zna kroz kakvu je borbu prošao. Majku je izlečio u manastiru i to mu je bio znak koji je pravi put za njega. Muzika širi ljubav, slažem se, ali Milan radi na nečem mnogo većem. Kao što je pomogao majci, tako želi i ostalim ljudima koji su teško bolesni. On je išao na Svetu Goru jer radi na otkrivanju melema protiv karcinoma, to je potvrdio i teolog Miloš Stojković - priča za Svet upućeni izvor i nastavlja:

Milan Stanković
foto: Kurir

- Stanković se u Manastiru Podmaine u Budvi molio za njeno zdravlje i isceljenje duše i tela, a potom je i odveo u svetinju da bi konstantno bio uz nju. Milanova majka je u tom manastiru provela oko mesec dana, a za to vreme monasi su joj redovno čitali molitve i pomazivali je svetim uljem. Ona je redovno prisustvovala bogosluženjima u manastirskoj crkvi, a već posle nekoliko nedelja bila je bolje. Nakon povratka iz manastira na kontroli Milanovoj majci su saopštili da se bolest potpuno povukla i lekari su bili šokirani rezultatima. Milan je ubeđen da je do ozdravljenja došlo zbog pomazivanja osvećenim uljem, koje se koristi u svetoj tajni jeleosvećenja već vekovima. S vremenom, u Manastiru Podmaine pronašao je svog duhovnika, te je uz njegove mudre savete i podršku shvatio da baš na tom svetom mestu želi da kroz razna poslušanja i poslove pripremi sebe za monaški put, čemu već neko vreme stremi.

Milan Stanković
foto: Printscreen/Instagram

Podsetimo, sabrat manastira je nedavno za Kurir otkrio novosti o Milanovom boravku u Podmainama.

- Brat Milan nije bio u manastiru tokom ovog leta, bio je za vreme velikog vaskršnjeg posta. Iako je imao, a i dalje ima želju da krene monaškim putem, stav igumana i bratije je da je ipak još rano da zvanično bude pridodat kao iskušenik, tj. našem bratstvu. Mora da prođe još vremena. Milan mora da nauči da se još više usavršava u trpljenju i molitvi. To je za njegovo duhovno dobro - rekao nam je tada ovaj monah.

Kurir.rs/ Republika/ preneo/ N.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track