"S TRI PRSTA PREKRSTI SE" Sloba sa decom pre zore krenuo u BADNJAK, prebacio SEKIRU preko ramena, a Jeca ih sve po SRPSKI spremila
Foto: Printscreen

"S TRI PRSTA PREKRSTI SE" Sloba sa decom pre zore krenuo u BADNJAK, prebacio SEKIRU preko ramena, a Jeca ih sve po SRPSKI spremila

Stars -

Sloba Radanović, koji je veoma posvećen veri i pravoslavnim običajima, kao što bi trebalo danas svaki Srbin da uradi, poranio je i sa dvojicom sinova njegove supruge Jelene, koju pevač gleda kao svoju, otišao je po njihov badjak.

Pevačeva supruga je spremila svoje muškarce, dala im hleb i so, i ispratila ih kad su krenuli u šumu. Dečaci su nosili baterijsku lampu, budući da je bilo pet sati i mrkli mrak, a Sloba je sekiru stavio na rame.

so
foto: screenshot

Jelena je uz video pustila i pesmu "Badnjak" Baje Malog Knindže.

"Kada budeš badnjak sjeko, ka istoku okreni se, sa tri prsta prekrsti se..."

00:07

Sloba Radanović u badnjak pre zore

Badnjak je u srpskoj tradiciji simbol bogatstva, plodnosti i zaštite domaćinstva. Kada se Badnjak unosi u kuću, obično se pali u peći ili vatrici oko koje se okuplja porodica. Veruje se da Badnjak donosi sreću i blagostanje u dom, a dim koji se širi tokom paljenja simbolizuje komunikaciju između ljudi i viših sila. Pored toga, Badnjak je i simbol novog početka, nade i obnavljanja.

Podsetimo, i pevač Darko Lazić je poranio i zajedno sa sinom isekao badnjak.

Bonus video:

04:55

Sloba Radanović izjava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja