TVRDI DA JOJ CECA NI DINAR NIJE DALA OD ZARADE SA JUTJUBA: A evo koje sve HITOVE je Ljilja Jorgovanović napisala za Ražnatovićevu
Foto: Petar Aleksić, Zorana Jevtić

TVRDI DA JOJ CECA NI DINAR NIJE DALA OD ZARADE SA JUTJUBA: A evo koje sve HITOVE je Ljilja Jorgovanović napisala za Ražnatovićevu

Stars -

Ljiljana Jorgovanović je istaknuti novinar i tekstopisac, koja je u dugogodišnjem radu napisala brojne pesme i hitove najvećim muzičkim zvezdama. Karijeru je počela uz čuvenu Marinu Tucaković, a već duže vreme piše samostalno.

Marina Tucaković, Ljilja Jorgovanović
foto: Arhiva

Velika prašina se podigla kada je Ljiljana u dopisu za Kurir navela da joj Svetlana Ceca Ražnatović nije isplatila zaradu od dobiti za Jutjub, koja joj po zakonu pripada kao autoru. Takođe, Jorgovanovićeva je navela da Ražnatovićeva čak nije tražila ni dozvolu da objavi pesme na Jutjubu, čime je opet prekršila zakon.

Za 16 godina, koliko je Ljiljana pisala sa Marinom tekstove za Cecu, nastali su brojni hitovi koji se i danas slušaju.

Svetana Ceca Ražnatović
foto: Ata images

Prva saradnja ostvarena je 2000. kada je Jorgovanovićeva sa Tucakovićevom pisala sve pesme za album "Ceca 2000" ("Dokaz", "Oproštajna večera", "Crni sneg", "Ja ću prva", "Sviće dan", "Već Viđeno", "Crveno", "Brat i sestra", "Votka sa utehom", "Drugarice", "Ako te ona odbije").

Isti slučaj bio je i na narednom CD "Decenija" (Zabranjeni grad, Brže, brže, 39,2, Dragane moj, Zadržaću pravo, Bruka, Batali, Decenija, Tačno je, Nemoj mi prići).

Na albumu "Gore od ljubavi" Ljilja je koautor na četiri numera ("Gore od ljubavi", "Zamalo", "Stereo bol" i "Pepeljara").

Potom, na ploči "Idealno loša" učestovala je u pisanju pet pesama ( "Lepi grome moj", "Idealno loša", "Manta, manta", "Koža pamti", "Čudo"), a na CD "Ljubav živi" koautor je šest tekstova ("Rasulo", "Šteta za mene", "Igračka samoće", "Ona", "Nije mi dobro", "Hvata me").

Ljilja Jorgovanović
foto: Privatna Arhiva

Na poslednja dva albuma "Poziv" i "Autogram", Ljiljana Jorgovanović pisala je ukupno tri pesme ("Poziv", "Anđeo drugo reda" i "Cigani").

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track