SRAMAN POTEZ HRVATSKOG MEDIJA: Uporedili Cecu s Hitlerovom ženom! Radun: Ovim šalju poruku Srbima da nas porede sa nacistima
Foto: akg-images / akg-images / Profimedia, Nemanja Nikolić, Kurir TV

Neskvakidašnje

SRAMAN POTEZ HRVATSKOG MEDIJA: Uporedili Cecu s Hitlerovom ženom! Radun: Ovim šalju poruku Srbima da nas porede sa nacistima

Stars -

Portal Jutarnji list objavio je tekst pod naslovom "Lepiti Cecine plakate po Zagrebu je isto kao da lepiš plakate Eve Braun u Izraelu", inspirisan time što su u glavnom gradu Hrvatske prethodnih dana bili postavljeni bilbordi Ražnatovićeve kao najava za koncert u Mariboru. Tekst je potpisao Tomislav Čadež, a sadržaj bi se mogao prepričati u jednoj rečenici. Ukratko, Svetlana Ceca Ražnatović je udovica Željka Ražnatovića Arkana, ratnog zločinca koji je ratovao u Hrvatskoj, pljačkao i radio još svašta. Uglavnom, narativ koji se o njemu dobro zna. Ovde je ključna rečenica koja je završila u naslovu, a to je poređenje Svetlane Ražnatović sa Evom Braun, Hitlerovom suprugom.

Politički analitičar Branko Radun ističe da je strašno poređenje Cece s nacistima.

Branko Radun, Predrag Rajić
foto: Kurir tv

- Nisam neki njen fan, ali ovo je zaista strašno i predstavlja poruku Srbima. Da nije Srpkinja i da nije iz Srbije, ne bi imala nikakav problem, pa čija god žena da je bila. To što je porede s nacistima poruka je da zapravo porede Srbe s nacistima, hoće da kažu da je srpska folk muzika izraz neke srpske agresije na Hrvatsku, odnosno da je za njih opasna. Naročito ti branitelji koji pokušavaju da sve hrvatsko odvoje od srpskog i da budu "čisti" Hrvati bez ikakvih primesa srpskog - kaže Radun za Kurir.

Podseća da su Hrvati još devedesetih godina potpuno zabranili srpsku muziku u svim medijima, kao i održavanje nastupa.

Printscreen
foto: Jutarnji list

- Posle je, nakon 2000-ih, malo oslabilo to, ali i dalje postoji taj trend proterivanja. Posebno im je na udaru bio turbo-folk i to je i danas prisutno. U paranoji su da ako Hrvati budu slušali folk, da će postati ako ne Srbi, a ono prosrpski orijentisani, što je, naravno, potpuna budalaština. Ali od početka sukoba njima je folk muzika na udaru - konstatovao je Radun.

Bonus video:

03:22

NEDELJU NISU PISALI MARINA I FUTA! Džejev prijatelj otkrio PRAVOG autora, pa izneo ŠOKANTNE podatke o najvećem tekstopiscu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track