"NIJE MI BILA FAVORIT, DAO SAM JOJ POENE ČISTO RADI PODRŠKE!" Član žirija PZE za Kurir: Pobeda Teya Dore me je IZNENADILA
Foto: Marko Suljic, Kurir TV

kurir televizija

"NIJE MI BILA FAVORIT, DAO SAM JOJ POENE ČISTO RADI PODRŠKE!" Član žirija PZE za Kurir: Pobeda Teya Dore me je IZNENADILA

Stars -

Aleksandar Sedlar, kompozitor i muzički producent, koji je bio i stručni žiri u finalu PZE, gostovao je kod voditelja Ivana Gajića u emisiji Puls Srbije.

Kompozitov se dotakao sada već predstavnice Srbije na „Pesmi Evrovizije“ Teya Dore gde je otkrio da mu nije bila favorit.

Aleksandar Sedlar
foto: Kurir televizija

- Kada ste pozvani da budete stručni žiri, opet vi glasavate najviše iz sopstvenog senzibiliteta. Zato što na kraju krajeva vi možete samo da pretpostavite kako će neko reagovati na to. Lično sam se iznadio kada je Teya Dora pobedila. Šta više, kad sam davao poene, već smo kao bili dali i nakon toga sam prokomentarisao kako sam mogao da joj dam koji pojen više. Međutim shvatio sam da je sve okej kada su svi ostali dali. Ali sam se iznadio zapravo kada sam video da je to pobednička pesma. Nije mi bila favorit za pobedu, moram iskreno da kažem. Okej je devojka, završila je Berkli. Ima taj prvi refren koji je harmonski lep, sama je pravila tu pesmu. Više je to bilo čisto kao neka vrsta podrške ili ohrabrenja, ali nisam očekivao da će pobediti - rekao je Sedlar.

Ivan Gajić
foto: Kurir televizija

Kompozitor se potom osvrnuo na komentar jednog od učesnika PZE, Filarrija koji se požalio da nije dobio ni jedan glas stručnog žirija i da se možda po njegovim rečima radi o homofobiji.

- Ne znam čoveka, nisam upućen u njegov rad i generalno takmičenje, pogotovo umetničko. Uopšte nije bitno da li je Eurovizija ili nešto zbilje. Prosto, kada niste izabrani, tu postoji jedna određena doza gorčine i sto puta se desila nepravda na raznoraznim nivoima. Nije to varijanta gledamo fudbal pa je vrlo jasno ko je dobio. Ovo je stvar koja se vrednuje. Vi ćete da vrednujete na jedan način, ja ću na neki drugi. Tako da tu gorčinu razumem. Ali sada ulaziti i na taj način se obraćati javnosti, pogotovo spominjati homofobiju u kontekstu Eurovizije, pa sine koja crna homofobija - istakao je Sedlar.

01:17

NIJE MI BILA FAVORIT, DAO SAM JOJ POENE ČISTO RADI PODRŠKE! Član žirija PZE za Kurir: Pobeda Teya Dore me je IZNENADILA

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

06:16

Prvi intervju pobednice PZE Teja Dore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track