"IZGLEDA KAO DA SMO NA KORAK DO GRAĐANSKOG RATA": Sajsi MC progovorila o PRETNJAMA koje dobija pošto je Breskvici dala NULA poena
Foto: ATAImages

"IZGLEDA KAO DA SMO NA KORAK DO GRAĐANSKOG RATA": Sajsi MC progovorila o PRETNJAMA koje dobija pošto je Breskvici dala NULA poena

Stars -

Tokom finalne večeri "Pesme za Evroviziju 2024" favoriti su bile Anđela Ignjatović Breskvica i Teya Dora, a pobedu je odnela Teya Dora i pesma "Ramonda".

Da pobedi Teya presudila je Sajsi MC koja je njoj dala 12, a Breksvici 0 poena. Ona je tim postupkom razbesnela mnoge, a sada je pričala o pretnjama koje dobija nakon finala.

MC Sajsi
foto: Printscreen YT

- Tamo nisam došla da ocenjujem nečiju karijeru, već šta treba da ode na Evroviziju. Nikada nisam bila u žiriju za ovako veliko takmičenje i to sam ozbiljno shvatila. Nikakvih pritisaka nije bilo i sve je proteklo na visokom nivou - rekla je Sajsi MC na početku razgovora.

Sajsi MC, Breskvica
foto: screenshot RTS, Beta/Milan Obradović

Sajsi MC je dala 12 bodova Teya Dori, a nijedan Breskvici zbog čega je dobila brojne negativne komentare i, kako je rekla, poruke u inboks od ljudi koji ni ne znaju čime se ona bavi.

- Mrzim tu podelu i mislim da je jako štetna. Ona toliko unazađuje ovo društvo, i ono je ranjeno. Ovakva vrsta jednog takmičenja da izazove toliku buru - objasnila je Sajsi.

Breskvica, Teya Dora
foto: Printscreen RTS

Žiri je 50 odsto glasova, drugih 50 je SMS. Sigurno nije bio žiri jedini koji je presudio. Zamolila bih da se strasti smire, jer izgleda kao da smo na korak do građanskog rata, a da neko vešto potpiruje tu podelu u društvu - kazala je ona.

Nije očekivala da će dobiti poruke i pretnje, ali kako kaže – ovo je stavilo njeno ime u fokus više nego bilo kog takmičara, što nije poenta Evrovizije.

- Nula bodova od mene nije dobila samo pesma Breskvice, već i M.ira i još neki drugi, jer je sistem glasanja takav. Moji kriterijumi bili su kreativnost, inovacija u pesmi i dala sam prednost nekim drugim takmičarima. Ne radi se o nečijem liku i delu već o konkretnoj pesmi - objasnila je ona.

kurir.rs/N1info/preneo I.L.

Bonus video:

03:18

KOMŠIJE DOĐITE I BIRAJTE SVOJU PESMU ZA EVROVIZIJU U SRBIJI! Olivera Kovačević: Naš festival je MEĐU 3 NAJBOLJA U EVROPI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja