INDIJSKI MINISTAR ODBRANE TEYA DORINOM PESMOM PROZVAO PROTIVNIKE: U toj zemlji odlepili za srpskom pevačicom, evo šta pišu
Foto: Damir Dervišagić, Shutterstock

DOMINACIJA

INDIJSKI MINISTAR ODBRANE TEYA DORINOM PESMOM PROZVAO PROTIVNIKE: U toj zemlji odlepili za srpskom pevačicom, evo šta pišu

Stars -

Pomama za Teja Dorom (Teodorom Pavlovskom), našom predstavnicom na Evroviziji 2024. godine, ne drma samo Evropu već se prenela i na najmnogoljudniju državu na svetu - Indiju.

Njena pesma "Džanum", ili kako su je mnogi nazvali "Moje more", apsolutni je hit u ovoj dalekoj zemlji, a zahvaljujući ogromnoj popularnosti na Tiktoku, ona je postala viralna i prati je svojevrsni trend. Tako Indijci ovu našu pesmu, koja je snimljena za potrebe filma "Južni vetar: Na granici", koriste za brojne mimove i klipove pod nazivom "moye moye" (odnosno, kako oni izgovaraju "Moje more").

Teya Dora
foto: Kurir Televizija

Prema rečima upućenih, ovo je nezamisliv uspeh za našu Teodoru, a o kome se u našoj zemlji skoro ništa i ne zna. U prilog činjenici da je ova numera ušla u sve sfere indijskoj društva, svedoči i podatak da je pre nekoliko dana reči pesme "moye moye" koristio i tamošnji ministar odbrane Radžnat Sing u jednom od svojih govora na predizbornom skupu u indijskom gradu Gazijabadu.

O ovoj zanimljivoj situaciji pisao je i portal Biznis tudej, na kome se uz sliku indijskog ministra nalazi i slika naše pevačice. Tako se u tom članku navodi da je ministar Sing, obraćajući se na javnom skupu u Gazijabadu, iskoristio viralni trend "moye moye" da bi udario opozicioni indijski blok, sugerišući da će se narod te zemlje time odlučno pozabaviti. Drugim rečima, on se stihovima ove pesme podsmevao indijskom opozicionom bloku i njihovoj "nesposobnosti".

Teya Dora
foto: Printscreen

- Trend "moye moye" nastao je iz srpske pesme "Džanum", koja je stekla popularnost na platformama društvenih medija poput Tiktoka i Instagrama. Uprkos mračnim temama pesme, postala je duhovit trend na indijskim platformama društvenih medija, a korisnici su kreirali mimove koji sadrže zanimljivu melodiju ove pesme - objašnjava takođe autor u ovom članku.

1 / 4 Foto: Printscreen

Da naša ovogodišnja predstavnica na Evroviziji u Malmeu ruši sve rekorde, pokazuje i to da je na Spotifaju pesma "Džanum" strimovana preko 116 miliona puta, što je nezapamćeno za pesmu nekog srpskog izvođača.

Pozvali smo Teodorinu majku Jasnu Jojić, koja je oduševljena ćerkinim uspehom.

Jasna Jojić
foto: Privatna Arhiva

- Ja više pratim Teodorin uspeh u Indiji od nje same. Ima sigurno više od sedam ili osam meseci kako je "Džanum" neprikosnoveni hit. Tamo je koriste u svim prilikama, pa su je tako puštali kad su bile vremenske nepogode u Indiji. Pesmu pevaju i najpoznatiji pevači, ali i glumci iz Bolivuda. Mnogi od njih su "Moje more" uvrstili i u svoj repertoar. Kad počne taj deo "moye, moye", tad publika posebno "poludi". Cela Azija prati njen rad, njihovi najveći mediji izveštavaju o Teodori na dnevnom nivou. Zanimljivo je da se na pesmu oslonila i indijska policija, pa "moye moye" koriste u kampanji o bezbednosti saobraćaja. Koristili su je i na izborima u toj zemlji - rekla nam je Teodorina majka, pa nastavlja:

- Ona je tamo ikona. Pozvali su je nedavno i iz Indije da otpeva pesmu na indijskom i engleskom jeziku u kolaboraciji sa nekim njihovim izvođačem. Pesma je osvojila i platinastu ploču zbog platinastog tiraža. Teja Dora bi posle Evrovizije trebalo da i otputuje u Indiju, kako bi primila tu nagradu. Slogan "moye moye", kako u Indiji nazivaju pesmu "Džanum" je za 2023. godinu bio treći najpretraživaniji pojam na "google search-u" na teritoriji Azije. To je verovatno prvi put da u istoriji pretraživanih pojmova bude naziv jedne pesme. Pesma se inače čuje u preko dva miliona klipova na internetu, a ukupno ima 18 milijardi pregleda - završila je Jasna.

Teya Dora
foto: Promo/Marko Suvić

Kurir.rs

Bonus video:

01:33:11

SCENIRANJE 21.05.2023. SANJA MARINKOVIC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track