ALIBABIĆ I JELENA TOMAŠEVIĆ POSLE 19 GODINA OPET UKRŠTAJU KOPLJA! Borili se za odlazak na Evroviziju, sad ponovo izlaze na duel
Foto: Ana Paunković, Privatna Arhiva

ALIBABIĆ I JELENA TOMAŠEVIĆ POSLE 19 GODINA OPET UKRŠTAJU KOPLJA! Borili se za odlazak na Evroviziju, sad ponovo izlaze na duel

Stars -

Festival "Beogradsko proleće" održava se u subotu 20. aprila. Ovo će biti treće izdanje festivala nakon duže pauze na kojem će se naći mnoge muzičke zvezde poput Jelene Tomašević, Goce Tržan, Ekstra Nene, Danijela Alibabića i drugih.

Zanimljivo je da će se posle 19 godina na jednom festivalu ponovo naći Jelena Tomašević i Danijel Alibabić, koji su se još 2005. godine takmičili na festivalu "Evropesma-Europjesma" za odlazak na "Pesmu Evrovizije".

Jelena Tomašević
foto: Kurir

Danijel je tada bio deo grupe "No nejm", koja je osvojila prvo mesto i te godine predstavljala Srbiju i Crnu Goru na "Evroviziji" sa pesmom "Zauvijek moja", dok je Jelena sa pesmom "Jutro" dospela do drugog mesta.

- Presrećan sam što i ove godine učestvujem na "Beogradskom proleću". To je festival koji neguje pravu zabavnu muziku i treba da ih bude što više. Ne opterećujem se pobedom, ko god pobedi biće mi drago. Bitno je druženje i promocija prave pop muzike - poručio je Alibabić pred festival.

Danijel Alibabić
foto: Kurir televizija

-Beogradsko proleće" je jedan kultni festival koji je potreban Beogradu i koji je sjajna platfomrna za prezentaciju i mladih talenata i nas koji smo već ostvareni kao pevači, kao muzičari koji imamo još nešto da kažemo. Ja izvodim pesmu "Veruj mi da verujem" za koju je Aleksandra Milutinović napisala muziku i tekst, a aranžman Mahir Sarihodžić. Ta pesma je uvertira za izlazak mog novg albuma "Iskrena" - izjavila je Jelena na konferenciji za medije povodom pomenutog festivala. Danijel Alilabić nastupa na "Beogradskom proleću" sa pesmom "Slomi" za koju je tekst i muziku napisala Leontina, a za aranžman je bio zadužen Dejan Božović.

Kurir.rs

Bonus video:

03:14

Danijel Alibabić progovorio o skandalu na Evroviziji 2006. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track