OVA LEPOTICA JE ĆERKA JELENE TINSKE: Živi u Londonu, sarađuje sa Leonardom Dikapriom, evo čime se bavi
Foto: Nenad Kostić

OVA LEPOTICA JE ĆERKA JELENE TINSKE: Živi u Londonu, sarađuje sa Leonardom Dikapriom, evo čime se bavi

Stars -

Poznata balerina Jelena Tinska (70) ne krije da je izuzetno ponosna na svoju ćerku, glumicu Milicu Zeldu Tinsku (46).

Jelena Tinska, kuća u kojoj se desio incident, kuća, incident
foto: Nenad Kostić

Milica više od 20 godina živi u Londonu i uspešno sarađuje sa najvećim imenima svetskog šoubiznisa. Među njima su Danijel Krejg, Leonardo Dikaprio, Ričard Maden, Tild Svinton, Majli Sajrus, producent Danijel Bojl i drugi. Njena karijera kulminirala je osvajanjem Oskara 2016. godine za rad na filmu „Ex Machina“, reditelja Aleksa Garlanda.

Zelda je detinjstvo provela u Beogradu, koje opisuje kao divno iskustvo, koje ne bi menjala ni za šta na svetu. Nakon toga, život ju je odveo u Francusku, pa u London. Kako je ćerka Jelene Tinske otkrila odlazak iz Beograda je bio neplaniran i nameravala je da bude samo privremeno odsutna.

Tinska je ćerke Milicu Zeldu Tinsku, a kasnije i Ljubicu Jentl Tinsku dobila iz braka sa Dragoslavom Lutovcem. Obe su nasledile kako fizičku sličnost, tako i umetničku crtu od majke, pa je Milica Zelda krenula putem glume, dok je Ljubica Jentl uspešna balerina.

- Moja sestra i ja smo živele na jugu Francuske, u Kanu, pre Londona, gde nas je naša divna mama poslala u baletsku školu. Bile smo tamo par godina pre dolaska u London, koji ja veoma volim. U Beogradu sam provela predivno detinjstvo, koje ne bih menjala ni za šta na svetu. U Francuskoj, pa u Londonu sam stekla nezavisnost i formirala se kao odrasla osoba. Moj život u Beogradu je bio divan i odlazak odande bio je neplaniran, trebalo je da odemo samo na šest meseci. Ali onda se izdešavalo sve što se desilo u devedesetim i nisam se vratila. Ostaću dok god mi odgovara - rekla je svojevremeno Zelda za medije.

Podsetimo, Jelena je nedavno otkrila na koji način se hrani.

- Pre svega ja sam vegetarijanac, ali nisam vegan. Zato što jedem sireve, ali ne jedem kravlje, već samo ovčije. To samo zato što se ovce ne ubijaju čim rode jagnje, pa da je stave na mašinu kao kravu od koje uzmu tele. Iz humanih razloga jako patim zbog života tih životinja koje ubijaju - rekla je glumica tada i dodala:

- Mi nismo mesožderi, nemamo kandže ili očnjake i u prirodi bi mogli da ubijemo životinju samo ako bi imali pušku ili nož. Ja bih se složila da vi jedete meso, ako možete da ubijete životinju i nožem izvadite srce i pojedete bez kuvanja, roštilja, soli, bibera i vegete. Mada meso je lepo i ja imam dušu. Kada odem na Sveti Stefan, sednem pod maslinicu ja moram da naručim njegoški pršut jer to nije meso, to je delikates.

Kurir.rs/Blic

Bonus video:

02:00

JELENA TINSKA: Slađanu sam znala preko njenog brata sa kojim sam bila! BIO JE OPASAN FRAJER, a posle sestrine smrti je pitao OVO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track