NIJE NIKOLA ROKVIĆ JEDINI: Zbog propagiranja vere i OVE javne ličnosti su bili mete napada, pale brutalne prozivke
Foto: Ana Paunković

NIJE NIKOLA ROKVIĆ JEDINI: Zbog propagiranja vere i OVE javne ličnosti su bili mete napada, pale brutalne prozivke

Stars -

Redovno posećuju liturgije, imaju svoga duhovnika i zidove ispunjene ikonama, ne propuštaju priliku da potvrde snagu svoje vere... Ovaj opis odgovara brojnim javnim ličnostima u Srbiji, koje danas za mnoge predstavljaju uzore kada je smeran život i negovanje hrišćanskih vrednosti u pitanju.

No, da li je oduvek bilo tako? Na ovo pitanje ne treba dugo tražiti odgovor, jer kad god se bilo ko od popularnih estradnih poslenika oglasi na temu vere, ili čak samo da neki moralni sud, spisak onih koji bi da ga podsete da je nekada drugačije mislio, govorio ili radio toliko je veliki da se prosto takmiče ko će prvi dati što zajedljiviji komentar.

Nikola Rokvić, Komentari, manastir Egina
foto: Nenad Kostic, Shutterstock, twitter

Poslednji u nizu koji se našao na ovakvom udaru pojedinacabio je Nikola Rokvić. Ni poklonjenje Svetom Nektariju Eginskom, ni hodočašće na kome se susretao da brojinim izazovima i iskušenjima, čak ni činjenica da je tokom svoje misije skupio ogroman novac za pomoć deci nisu ga poštedeli prozivki za licemerje. Tek što je stigao na cilj, a već su se pojavili oni koji su ga podsećali na izjave koje je davao u mladosti.

- Izvinite ali ovo hodočašće Nikole Rokvića ne mogu da shvatim ozbiljno jer će me zauvek proganjati onaj naslov: "Ako neka neće da mi p*ši, okrenem se i odem" - pisalo je na X-u.

Naravno, oglasili su se i oni koji ovo podržavaju, ali je mnogo više bilo onih koji ga brane, tvrdeći da je veličina svakog čoveka upravo u mogućnosti da se promeni na bolje.

Ali, ako je nešto za utehu mladom pevaču, to je da u ovome uopšte nije usamljen. Mnoge javne ličnosti naišle su na one koji, pozivajući se na moral, zaboravljaju jednu od većih pouka iz Biblije koja glasi: "Ko je bezgrešan, neka prvi baci kamen“.

Svetlana Ražnatović, Veljko Ražnatović, Svetlana Ceca Ražnatović
foto: Damir Dervišagić

Ceca Ražnatović

Jedna od najvećih muzičkih zvezda u istoriji karijeru je počela kao“cvetak zanovetak“ da bi miljenica dela nacije postala udajom za kontroverznog Željka Ražnatovića Arkana. Ceca nikada nije skrivala da vera igra veliku ulogu u njenom životu, te da redovno posećuje crkvu, gde je mnogo puta, slučajno ili namerno, i uslikana. Ceca je i veliki dobrotvor, te se redovno odaziva humanitarnim akcijama.

Sa druge strane, ni jedno njeno pojavljivanje u crkvi, hramu ili manastiru ne prođe bez onih koji bi da je podsete da je svojevremeno veru pokazivala i noseći ogromne krstove na bujnom dekolteu. O drugima, koji se odmah sete i toga da su je prozivali za umešanost u kriminalnim radnjama i da ne govorimo...

Vesna Vukelic Vendi
foto: Kurir

Vesna Vukelić Vendi

Vesna je karijeru započela kao muza legendarnog Milovana Ilića Minimaksa, i važila je za erotsku divu devedesetih. Njene obnažene slike su svi jedva čekali da vide, a kada je započela i muzičku karijeru, svojim ponašanjem je često privlačila pažnju.

Možda je ona već tada u sebi gajila veliku hrišćansku ljubav, ali smernost svakako nije. Nju je, delimično, otkrila kasnije kada je počela da se bavi duhovnim temama. Tako je danas legendarna njena izjava koja se tiče „rukobluda“, koji ona naravno osuđuje, a svoju knjigu želela je da promoviše i u – crkvi.

Rukobludom, sa druge strane, ne smatra to kada joj muškarci ubacuju rukom bakšiš u donji veš, što redovno ističu oni koji je optužuju za licemerje i lažan moral.

Seka Aleksić
foto: Petar Aleksić

Seka Aleksić

Seka je svoju popularnost stekla sa pesmom "Ej da sam muško" kada se na Grandovoj sceni pojavila kao rasna crnka sa posebnom harizmom i energijom. Aleksićeva je sa svojim oblinama privlačila pažnju gde god da se pojavi.

Iza sebe ima veliki broj hitova, a nakon udaje i dvoje dece koje je dobila sa Veljkom Piljikićem pevačica se posvetila duhovnom napretku i često isticala snagu i značaj vere u svom životu. Osim prema ljudima, Seka je poznata i po humanosti prema životinjama a broj akcija u kojima je učestvovala i načina na koje je sve pomogla drugima nemoguće je i nabrojati.

Ipak, ni dan danas ne nedostaje onih koji bi da je podsete da je na početku karijere otvoreno pričala o intimnim stvarima, te da je jedna od prvih izjava po kojima je upamćena bila upravo "Ludim od s*ksa na šanku".

Sloba Radanović
foto: Ana Paunković

Slobodan Radanović

Slobodan Sloba Radanović pojavio se u Pinkovim Zvezdama a popularnost je stekao u prvoj sezoni Zadruge, kada je javno prevario svoju tadašnju suprugu Kristinu Kiju Kockar sa Lunom Đogani. Sloba Radanović nakon razvoda sa Kijom i prve sezone koja ga je proslavila više nikada nije ulazio u rijaliti, a uspeo je iznad svega toga da se izdigne i napravi muzičku karijeru za primer.

Danas je u srećnom braku sa Jelenom sa kojom je dobio i sina, a ne krije koliko je posvećen Bogu i duhovnom životu, te je svaki praznik u njegovom domu posebna čarolija. Neretko posećuje manastire i crkve i važi takođe za jednog od najvećih vernika javnoj sceni. Ono po čemu se ističe jeste i spremnost da osudi svako ponašanje koje nije u skladu sa hrišćanskim vrednostima.

Da li su hrišćanske vrednosti kada ti ljubavnivca sisa palac na nozi pred kamerama, dok to gleda tvoja i dalje zakonita žena, pitanje je sa kojim se odmah suoči od onih koji ga i ne simpatišu. O podsećanju na javno vođenje ljubavi, i da ne govorimo...

Jovana Ljubisavljević
foto: Ata Images

Jovana Ljubisavljević

Jovana Ljubisavljević, takođe učesnica rijalitija "Zadruga", prevarila je svog dugogodišnjeg dečka sa Stefanom Karićem, a nakon izlaska iz rijalitija uplovila u vezu sa bivšim dečkom Svetlane Cece Ražnatović.

Ljubavni par danas je česti gost manastira i svetinja širom Srbije, a neretko na mrežama ističe koliko joj je vera u životu važna.

Bonus video:

06:56

STARS EP 309

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track