Najnovije vesti

NATAŠA GUBERINIĆ I UNA SENIĆ NASTUPILE SU U PRVOM POLUFINALU BEOVIZIJE: Voditeljke PLAY radija sada jurišaju ka finalu
Foto: Promo

NATAŠA GUBERINIĆ I UNA SENIĆ NASTUPILE SU U PRVOM POLUFINALU BEOVIZIJE: Voditeljke PLAY radija sada jurišaju ka finalu

TV šou

Nataša i Una, koje svakog radnog dana slušate u programu PLAY radija, objavile su pesmu pod nazivom „Samo bez straha“, koja će učestvovati u domaćem izboru za ovogodišnjeg predstavnika na Evroviziji.

 

Prema komentarima na mrežama i forumima, Nataša i Una su imale najubedljiviji nastup, a pesma dobija sve više i više fanova, kao i sam spot za pesmu.

 

Odlučile su da izađu sa pesmom za koju se nadaju da će skrenuti pažnju javnosti na nasilje nad ženama.

 

Širom sveta, u svakom trenutku, nasilje razara živote miliona žena i devojčica. Ono ne poznaje nacionalne, kulturne ili ekonomske granice.

 

Oblici nasilja sežu od porodičnog zlostavljanja, društvenog vređanja i profesionalnog ograničavanja, preko prebijanja, napada kiselinama i silovanja, do ubistava zarad miraza ili „porodične časti“.

 

Nasilje nad ženama, devojkama i devojčicama, kako u miru tako i u ratu, ekstremno je kršenje ljudskih prava, društvena epidemija i prepreka u rešavanju globalnih izazova poput ekstremnog siromaštva, side i gladi.

 

Brojni stručnjaci i nevladine organizacije su probali da pristupe problemu iz različitih uglova: preventivnog, obrazovnog, zakonodavnog, kaznenog...

 

Međutim, kada preventiva zakaže, a pre nego što istražne i zakonodavne jedinice mogu da reaguju, žena je sama. I trpi. To je period kada je žena najranjivija jer je izolovana i živi u konstantnom strahu. Brzina reakcije okoline u tim trenucima je od suštinskog značaja! Privid bezizlaznog položaja mora se razbiti!

 

„Samo bez straha“ je njihov prvi korak u borbi za prava žena, devojaka i devojčica. Poruka svim ženama jeste da nisu same i da imaju kome da se obrate, da biti žrtva ne znači biti gubitnik jer bez prepreka nema ni pobeda, a bez straha nema ni hrabrosti.

 

Tekst pesme napisali su Nataša Guberinić, Predrag Vukčević, Una Senić i Nemanja Kostić, dok su za muziku bili zaduženi Predrag Vukčević, Marko Stojanović Luis i Petar Zorkić.

 

U nedelju, 3. marta, održava se finale Beovizije na kom će Nataša i Una nastupiti pretposlednje, pod rednim brojem 11.

 

 

(Promo - tekst / Foto:Promo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...