Lenka prva devojčica rođena u Novom Sadu: U prvim satima 2020 na svet došlo još šest beba
Foto: Grad Novi Sad

Lenka prva devojčica rođena u Novom Sadu: U prvim satima 2020 na svet došlo još šest beba

Vesti -

Danijela Dinčić rodila je Lenku u 7.00 časova, 1. januara 2020. godine prirodnim putem, a u prvim satima nove godine u Betaniji je rođeno šest beba. Kako je rekao upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine dr Đorđe Ilić, sve majke i bebe su dobro. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je bebu koja se prva rodila u 2020. godini, i uputio srdačne čestitke svim porodicama koje su dobile prinovu.

foto: Grad Novi Sad

-Neka nam Lenka donese sreću, a nema boljeg mesta da se započne nova godina od porodilišta. Grad Novi Sad obezbeđuje finansijsku pomoć porodicama sa decom, a prva beba u novoj godini dobija posebnu pažnju. Zahvaljujem se svim zaposlenima koji požrtvovano rade svaki dan, brinu o majkama i bebama i pružaju složene zdravstvene usluge. Ponosni smo na njih, i raduje nas da je u prvih 11 meseci prošle godine u Novom Sadu rođeno 200 više beba, što je 10 novih odeljenja u školama. Želimo da stalno proširujemo kapacitete vrtića i škola, da bude što više dece, i nastavićemo snažno da podržavamo porodice, da pored besplatnih udžbenika, vrtića, subvencija za privatne vrtiće i mnogih drugih mera, stalno proširujemo vidove pomoći. Ljudi moraju da osete korist od boljeg budžeta i ekonomske situacije. Nadam se da će ove godine krenuti radovi na blokovima B i C Kliničkog centra Vojvodine, i da će rasti plate lekarima i drugim zaposlenima u zdravstvu- naglasio je gradonačelnik Vučević.

foto: Grad Novi Sad

Grad je za prvorođenu novosadsku bebu obezbedio 200 000 dinara, a za svu decu, sa teritorije Novog Sada, koja se rode 1. januara, po 50 000 dinara.

Direktorka KCV prof. Dr Edita Stokić je u ime 3600 zaposlenih čestitala novu godinu svim građanima Novog Sada, i zahvalila se gradonačelniku što podržava program prvorođene bebe. Ona je istakla da se kontinuirano povećava broj novorođenih beba kojih je prošle godine bilo 6800.

(Grad Novi Sad)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track