Najnovije vesti

Vučević: Prisustvo ovakvog giganta doprinosi ekonomskom jačanju grada
Foto: Grad Novi Sad

PREDSTAVNICI JAPANSKE KOMPANIJE ''NIDEK'' POSETILI NOVI SAD

Vučević: Prisustvo ovakvog giganta doprinosi ekonomskom jačanju grada

Vesti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas u Gradskoj kući sa delegacijom japanske kompanije ''Nidek'' koju je predvodio direktor Jun Seki. Reč je o vodećoj kompaniji u oblasti automobilske industrije čiji dolazak je nedavno najavio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Vučević je ocenio da bi prisustvo takvog giganta u Novom Sadu umnogome doprinelo ekonomskom jačanju grada i značajnom povećanju zaposlenosti. Kako je rečeno na sastanku, Novi Sad je jedan od evropskih gradova koje je ''Nidek'' uzeo u razmatranje za realizaciju svoje investicije. Gradonačelnik Vučević sa saradnicima predstavio je potencijale Novog Sada i sve prednosti kada je reč o poslovnoj klimi. On je naglasio da je gradska administracija uveliko dokazala koliko je ozbiljan partner zainteresovanim investitorima, te da bi i u ovom slučaju pružila svu moguću logistiku za realizaciju velike investicije koja bi bila veoma značajna i za Novi Sad i za Srbiju.

foto: Grad Novi Sad

- Zajedno sa pokrajinskom i republičkom administracijom mi smo spremni da ispratimo takav privredni poduhvat, jer, osim neposredne finansijske koristi za državu i zapošljavanja, dolazak firme tog renomea je izuzetna reklama za našu zemlju. Današnja poseta nas ohrabruje, zahvalni smo predsedniku i Vladi na svoj pomoći, a nastavićemo predano da radimo na privlačenju investicija, jer nam je cilj da naši građani imaju gde da rade, da imaju bolji standard i da ostanu da žive sa svojim porodicama u Srbiji – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

foto: Grad Novi Sad

Nakon sastanka u Gradskoj kući, predstavnici Novog Sada poveli su goste u obilazak radne zone ''Sever 4''.

1 / 7 Foto: Grad Novi Sad

Grad Novi Sad

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...