Najnovije vesti

Vučević: Za osam godina, investirali smo 450 miliona dinara u Budisavu
Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada obišao radove

Vučević: Za osam godina, investirali smo 450 miliona dinara u Budisavu

Vesti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na popravci kolovozne konstrukcije i asfaltiranju u ulicama Dušana Ćubića, Prnjavorskoj, Partizanskoj i Cara Dušana, a u tim ulicama u Budisavi u toku je i redovna popravka oštećenja na kolovozu i saobraćajnoj signalizaciji.

- Pokušavamo da iskoristimo vremenske uslove i da nastavimo sa komunalnim opremanjem svih delova grada. JKP Put asfaltira ulice na nekoliko lokacija u Budisavi, nešto kroz investicije, a nešto kroz program unapređenja putne privrede. U ulicama Cara Dušana i Partizanskoj izvodi se kompletna rekonstrukcija koja podrazumeva izgradnju kolovoza, vodovoda i javne rasvete. Građani su zadovoljni jer vide da se tokom cele godine radi na poboljšanju komunalne infrastrukture i uslova života. Otkad vodim Novi Sad investirali smo 450 miliona dinara u Budisavu, a najveći deo novca utrošen je na izgradnju kanalizacije. Ulagali smo i u škole, vrtiće i odgovarali na druge izražene potrebe stanovnika ovog naselja. Lepa vest je da smo obezbedili uslove da uskoro krenu sa radom četiri nove grupe u vrtiću u Budisavi. Do sada je vrtić mogao da primi 80 dece, a sa ovom incvesticijom moći će još njih 100, s tim da su tri grupe jaslene, kojih ranije nije uopšte bilo – naglasio je gradonačelnik Vučević.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Покушавамо да искористимо временске услове и да наставимо са комуналним опремањем свих делова града. ЈКП Пут асфалтира улице на неколико локација у Будисави, нешто кроз инвестиције, а нешто кроз програм унапређења путне привреде. У улицама Цара Душана и Партизанској изводи се комплетна реконструкција која подразумева изградњу коловоза, водовода и јавне расвете. Грађани су задовољни јер виде да се током целе године ради на побољшању комуналне инфраструктуре и услова живота. Откад водим Нови Сад инвестирали смо 450 милиона динара у Будисаву, а највећи део новца утрошен је на изградњу канализације. Улагали смо и у школе, вртиће и одговарали на друге изражене потребе становника овог насеља. Лепа вест је да смо обезбедили услове да ускоро крену са радом четири нове групе у вртићу у Будисави. До сада је вртић могао да прими 80 деце, а са овом инцвестицијом моћи ће још њих 100, с тим да су три групе јаслене, којих раније није уопште било. #gradnovisad #gradonacelnikmilosvucevic @jkpput_novisad #putnaprivreda

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik) on

Predsednik saveta Mesne zajednice Budisava Nemanja Janković rekao je da su meštani prezadovoljni svime što je urađeno, te da je, pored kanalizacione mreže, ulaganje u putnu privredu kapitalna investicija za njihovo naselje. Gradonačelnik Miloš Vučević osvrnuo se i na epidemiološku situaciju istakavši da je virus prisutan, da je juče bilo dvoje novozaraženih, ali da je stanje pod kontrolom. On je naglasio da od svih nas zajedno zavisi kako će dalje biti.

- Prinuđeni smo da ograničimo javni život, iako smo svi željni druženja i događaja. Ovo je jedan drugarski apel da mi Novosađani pokažemo snagu i disciplinu kao i prethodnih meseci. Držimo dobro stanje u našem gradu, nemamo mnogo težih slučajeva, 90 posto ljudi je sa lakšim simptomima, ali onom jednom koji ima teži oblik, to ne znači ništa. Moramo biti odgovorni, solidarni, pa da ne bude mesta za bilo kakvo kažnjavanje. Gradske službe intenzivnije će kontrolisati poštovanje mera iz svoje nadležnosti – zaključio je Vučević.

1 / 7 Foto: Grad Novi Sad

Grad Novi Sad

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...