Banca Intesa omogućila Apple Pay svojim korisnicima Visa kartica
Foto: Promo

Banca Intesa omogućila Apple Pay svojim korisnicima Visa kartica

Vesti -

Način plaćanja koji je sigurniji, bezbedniji i pruža više privatnosti, putem iPhone i Apple Watch uređaja.

Beograd, 02.12.2020. – Banca Intesa od danas omogućava svojim korisnicima Visa platnih kartica Apple Pay uslugu, jedinstveni način plaćanja koji je sigurniji, bezbedniji i pruža više privatnosti tokom plaćanja. Ovaj način plaćanja pomaže korisnicima da izbegavaju davanje svojih platnih kartica nekom drugom licu, dodirivanje tastera ili razmenjivanje novca – i koristi sigurnost iPhone uređaja da zaštiti svaku transakciju.

Korisnici jednostavno mogu da približe svoj iPhone ili Apple Watch uređaj terminalu kako bi obavili beskontaktno plaćanje, a svaka Apple Pay kupovina je bezbedna jer se vrši identifikacija putem Face ID (prepoznavanja lica), Touch ID (otisak prsta) ili lozinke uređaja, kao i putem jednokratnog jedinstvenog dinamičnog bezbednosnog koda. Apple Pay se prihvata u svim prodavnicama, apotekama, taksijima, restoranima, kafićima, maloprodajnim radnjama, i mnogim drugim mestima.

Korisnici takođe mogu da koriste Apple Pay na iPhone, iPad i Mac uređajima radi brže i zgodnije kupovine unutar aplikacija ili na internetu u okviru Safari pretraživača, bez potrebe za pravljenjem naloga ili stalnim unošenjem informacija za plaćanje i dostavu. Apple Pay olakšava plaćanje dostave hrane i potrepština, onlajn kupovine, prevoza i parkinga, između ostalog. Apple Pay se takođe može koristiti za plaćanja unutar aplikacija na Apple Watch uređaju.

Bezbednost i privatnost su okosnice usluge Apple Pay. Kada korisnik koristi Visa kreditnu ili debitnu karticu sa Apple Pay uslugom, brojevi kartice se ne čuvaju unutar uređaja, niti na Apple serverima. Umesto toga, dodeljuje se jedinstveni broj računa za uređaj, koji se šifruje i bezbedno čuva u Secure Element platformi, sertifikovanom čipu koji je industrijski standard i dizajniran je da bezbedno čuva informacije o plaćanju na uređaju.

Apple Pay se lako podešava. Na iPhone uređajima, jednostavno otvorite Wallet aplikaciju, pritisnite + i pratite korake kako biste dodali Visa kreditne ili debitne kartice Banca Intesa. Kada korisnik doda Visa karticu na svoj iPhone, Apple Watch, iPad ili Mac uređaj, može odmah početi da koristi Apple Pay na tom uređaju. Korisnici će nastaviti da dobijaju sve nagrade i pogodnosti koje pružaju kartice Banca Intesa.

Za više informacije o usluzi Apple Pay, posetite ovaj LINK.

Za više informacija o Banca Intesa, posetite naš web site.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track