Mirović i ambasador Turske o proširenju privredne saradnje
Foto: vojvodina.rs

Mirović i ambasador Turske o proširenju privredne saradnje

Vesti -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas novoimenovanog ambasadora Republike Turske Hamija Aksoja, s kojim je razgovarao o proširenju privredne saradnje.

Bilo je reči o mogućnostima za nove turske investicije u Vojvodini, kao i o uspostavljanju institucionalne saradnje između Pokrajine i turskih regija.

Sagovornici su se saglasili da su politički odnosi dveju zemalja na visokom nivou, te da su dosadašnji susreti predsednika Srbije i Turske doprineli realizaciji značajnih, pre svega, infrastrukturnih projekata.

Predsednik Mirović naveo je da vidi prostor za veliki napredak u oblastima zdravstva, poljoprivrede - u vidu zajedničkog osvajanja trećih tržišta - kao i u oblasti kulture.

Ambasador Aksoj je istakao da postoji zainteresovanost turskih kompanija za investiranje na teritoriji Vojvodine i najavio da je - radi produbljivanja privredne saradnje - u planu poseta delegacije Privredne komore Turske našoj zemlji.

Turska razvojna agencija TIKA doniraće opremu neophodnu za osobe sa posebnim potrebama Gradu Vršcu - saopšteno je na sastanku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track