Projekat EPK nam je dao priliku da pokažemo inovativnost i poručimo da Srbija nastoji da uvek bude promoter politike razgovora
Foto: Printskrin/Instagram

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na sastanku sa šefom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji

Projekat EPK nam je dao priliku da pokažemo inovativnost i poručimo da Srbija nastoji da uvek bude promoter politike razgovora

Vesti -

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom i šefom Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Nj.E. Emanuelom Žiofreom. Gradonačelnik Vučević poželeo mu je srdačnu dobrodošlicu i izrazio zahvalanost na dosadašnjoj dobroj saradnji i podršci EU kapitalnim infrastrukturnim projektima u Novom Sadu.

Miloš Vučević
foto: Grad Novi Sad

Zvaničnici su se osvrnuli na brojne aktivnosti koje se realizuju u Novom Sadu kao aktuelnoj Evropskoj prestonici kulture i ocenili da interkulturalni dijalog ima veliki značaj za čvršće povezivanje zemalja u Evropi. Bolje međusobno razumevanje, kako su naglasili, doprinosi i boljim odnosima između država.

Na sastanku je zaključeno da su mir i stabilnost ključni za dalji razvoj regiona, te da je veoma važno da se prepoznaju elementi zajedništva i da se ujedinjeno deluje na principima najviših humanističkih vrednosti.

Miloš Vučević
foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Miloš Vučević naglasio je da je Novi Sad oduvek primer harmoničnog suživota ljudi različith nacija i veroispovesti, te da je tradicija negovanja različitosti bitan faktor koji je doprineo da Novi Sad postane deo najznačajnijeg evropskog projekta u kulturi.

– Projekat EPK dao je Novom Sadu priliku da pokaže inovativnost, da ojača kapacitete, poboljša infrastrukturu i da postane mesto pozitivnih primera i dobrih praksi, a poruka koja se šalje iz Novog Sada jeste da Srbija nastoji da uvek bude promoter politike razgovora – zaključio je Vučević.

Đurić: Kontinuirana saradnja je ključ za svaki uspeh

Na sastanku je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić istako je da je održan veoma konstruktivan sastanak.

– Danas smo imali veoma prijatan i konstruktivan sastanak sa ambasadorom i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Nj.E. Emanuelom Žiofreom. Razgovarali smo na temu Novog Sada kao Evropske prestonice kulture i zajednički smo konstatovali da nas je ova prestižna titula dodatno povezala i zbližila sa drugim evropskim gradovima, a kontinuirana saradnja je ključ za svaki uspeh – naglasio je Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track