Pravi ekolozi se za svoje stavove bore znanjem, mirnim i institucijalnim putem, a ne upotrebom nasilja
Foto: Grad Novi Sad

Inicijativa “Zelena stolica”

Pravi ekolozi se za svoje stavove bore znanjem, mirnim i institucijalnim putem, a ne upotrebom nasilja

Vesti -

Inicijativa organizacije civilnog društva “Zelena stolica” oglasila se povodom nemilih događaja u protekla dva dana izazvana eko ekstremistima sa Šodroša.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti.

-Imajući u vidu dešavanja kojima svedočimo poslednja dva dana, u našem Gradu, na našem Šodrošu, dužnost nam je kao pripadnicima civilnog sektora koji se istinski bave zaštitom životne sredine, ekologijom i ekološkim pitanjima, da se ovim putem obratimo svim građanima Novog Sada i iskažemo svoj stav vezan za trenutno stanje u našem gradu.

Želimo javno da reagujemo i ukažemo na necivilizovano ponašanje jednog malog broja ljudi koji se pozivaju na zaštitu prirode, onemogućavajući gradnju četvrtog mosta u Novom Sadu. Četvrti most u Novom Sadu je projekat od izuzetnog strateškog značaja za rasterećenje saobraćajnih puteva i gužvi, ali je u isto vreme ključan i za ravnomeran razvoj svih delova grada posebno sremske strane, a to ni jedna organizacija ili pojedinac, koji nesebično sagledavaju ovaj projekat, ne mogu i ne smeju da ugroze.

U više navrata Zelena stolica je ispitivala navode koji se tiču ugrožavanja životne sredine i prirodnih bogastava realizacijom projekta izgradnje četvrtog mosta i ni jedan od spornih navoda se nije pokazao kao istinit. Projekat izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu usklađen je u potpunosti sa zakonskim okvirom Republike Srbije kao i sa direktivama EU koje se tiču zaštite prirode. Na osnovu ispitanih navoda ovim putem javno apelujemo na sve građane da sa velikim oprezom čitaju informacije koje dolaze sa različitih izvora, a tiču se ovog izuzetno važnog strateškog projekta koji je pre svega u interesu nas stanovnika Novog Sada.

Pravi ekolozi se za svoje stavove bore znanjem, mirnim i institucijalnim putem, a ne upotrebom nasilja, prostaklukom i nezakonitim sredstvima, jer takvo ponašanje ne dolikuje Novom Sadu- stoji u saopštenju “Zelene stolice”.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track