VIŠE OD SPORTSKE HALE: Moderna dvorana u Mačvanskoj Mitrovici služiće i za zabavne i kulturno-umetničke događaje
Foto: tSremska Mitrovica živi

VIŠE OD SPORTSKE HALE: Moderna dvorana u Mačvanskoj Mitrovici služiće i za zabavne i kulturno-umetničke događaje

Vesti -

Nova fiskulturna sala u Mačvanskoj Mitrovici biće više od sportske hale i počinje da dobija obrise svog budućeg izgleda jer su izvođači započeli postavljanje konstrukcije ovog sportskog objekata.

Radove je obišla Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice i istakla da teku predviđenim tempom. Biće ovo prostor za potrebe sportista i rekreativaca iz Mačvanske Mitrovice i okolnih mesta, imaće tribine i mogućnost za sve sportske, ali i zabavno-kulturne manifestacije u ovom mestu.

Rok za završetak radova je kraj oktobra ove godine, a projekat finansira Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine uz Grad Sremsku Mitrovicu, u ukupnom iznosu od oko 430 miliona dinara.

- Danas smo na gradilištu sportske hale pri OŠ "Dobrosav Radosavljević Narod" da vidimo kako teku radovi. Možemo biti zadovoljni onim što je do sada urađeno. Bitno je da smo izašli iz zemljanih radova, da je urađen temelj i radovi na temelju, tako da se može nastaviti sa izgradnjom ove sportske sale, postavljanjem elemenata od lakog betona. Vremenski uslovi su poslužili građevinare, pa ako se nastavi ovako, možemo očekivati kraj radova u realnom roku, a to je 31. oktobar ove godine. Sredstva su obezbeđana iz Pokrajinske vlade, iz Uprave za kapitalna ulaganja, kompletna vrednost ove hale iznosi oko 430 miliona RSD - rekla je Svetlana Milovanović, gradonačelnica Sremske Mitrovice.

1 / 9 Foto: tSremska Mitrovica živi

Pre nekoliko godina Grad Sremska Mitrovica je takođe uz pomoć partnera izgradio i novu školu u Mačvanskoj Mitrovici, a izgradnjom ove hale, projekat će biti u potpunosti zaokružen. Hala će imati tribine sa 205 mesta, svlačionice sa tuševima, trpezarijski prostor od 120 mesta za učenike gde će po potrebi moći da se montira bina za kulturno-umetničke sadržaje, kabinet za tehničko obrazovanje, stan za domara, radionice, magacine.

Hala će biti opremljena za više dvoranskih sportova: odbojka, košarka, rukomet, tenis, mali fudbal, gimnastika. Nekoliko hiljada stanovnika iz Severne Mačve i mitrovačkog grada na Savi imaće modernu sportsku dvoranu za gotovo sve sportove kao, ali i zabavne i kulturno-umetničke događaje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track