Sastanak MINISTRA ODBRANE sa ambasadorom Alžira, VUČEVIĆ: Cilj SRBIJE dalje JAČANJE SARADNJE sa najuticajnijom arapskom zemljom
Foto: Instagram/milosvucevic_odbrana

Sastanak MINISTRA ODBRANE sa ambasadorom Alžira, VUČEVIĆ: Cilj SRBIJE dalje JAČANJE SARADNJE sa najuticajnijom arapskom zemljom

Vesti -

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorom Narodne Demokratske Republike Alžir u Beogradu Fatahom Mahrazom.

Ministar Vučević, na početku susreta, istakao je da su sveukupni odnosi Alžira i Srbije tradicionalno dobri, prijateljski i partnerski. On je naglasio da je Alžir jedna od najuticajnijih zemalja u arapskom svetu i afričkom kontinentu i da je interes Republike Srbije dalje jačanje saradnje sa alžirskom stranom.

Ministar Vučević je izrazio zadovoljstvo zbog uspešno realizovanih razgovora dve delegacije tokom osmog zasedanja Mešovite komisije za nadzor srpsko-alžirske saradnje u oblasti odbrane koje je realizovano u toku 2022. godine u Beogradu. On je, takođe, izrazio i očekivanje da će predstojeće, deveto zasedanje Mešovite komisije u Alžiru, u toku ove godine, biti od velikog značaja za dalje unapređenje saradnje u oblasti odbrane, kao i sveukupnih bilateralnih odnosa između dve države.

Miloš Vučević
foto: Instagram/milosvucevic_odbrana

Ministar odbrane je zahvalio na principijelnom i konzistentnom stavu u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. „Kosova“, kao i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Ministrastvo odbrane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track