Gradonačelnik Đurić: U mesnu zajednicu „Radnički“ od 2012. godine uloženo milijardu i 700 miliona dinara (FOTO)
Foto: Printskrin/Instagram

KANARINCI DO POČETKA NAREDNE GODINE NA NOVOM STADIONU

Gradonačelnik Đurić: U mesnu zajednicu „Radnički“ od 2012. godine uloženo milijardu i 700 miliona dinara (FOTO)

Vesti -

U toku je rekonstrukcija i opremanje tribina RFK “Novi Sad” na Detelinari. Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić danas je obišao stadion i istakao da radovi teku planiranom dinamikom, a Kanarinci će kompletno renoviran prostor dobiti početkom naredne godine.

Prema rečima gradonačelnika, upravna zgrada je dobila kostur i konture. Očekuje se završetak tribina, nakon čega sledi uređenje podtribinskog prostora.

– Drago mi je da ima puno dece. Sportski direktori kažu da trenira 350-400 dece. Zajedno sa igračima prvog tima i bokserskim timom, ovde ima oko 500 mladih ljudi koji treniraju, bave se sportom, uživaju, a i zarađuju – istakao je Đurić dodavši da mu je posebno zadovoljstvo što RFK „Novi Sad“ zauzima visoko šesto mesto na tabeli. Takođe, ušli su u Plej-of i izborili borbu za baraž za Super ligu.

U saradnji sa Autonomnom pokrajinom Vojvodinom u planu je postavka veštačke trave kako bi fudbaleri mogli duže da treniraju u promenljivim okolnostima i temperaturama tokom cele godine.

RFK „Novi Sad“ trenutno trenira u FK „ČSK“ u Čelarevu i stadionu „Mladost GAT“ na Novom naselju.

Grad Novi Sad je za projekat rekonstrukcije i opremanja RFK „Novi Sad“ opredelio 350 miliona dinara. Rok za završetak radova je početkak 2024. godine.

FK Novi Sad osnovan je 1921. pod imenom Novosadski Trgovački klub. 1956. Godine FK Eđšeg (Jedinstvo) spaja se a FK Trgovački koji je 1954 promenio ime u FK Novi Sad, jer mu je bio potreban stadion. Zanimljivo je da žuto plave boje datiraju od NAK (Novosadski Atletski klub) koji je osnovan još 1910. godine.

U MZ „Radnički“ za deceniju opredeljeno milion i 700 miliona dinara

U mesnu zajednicu „Radnički“ od 2012. godine uloženo je milijardu i 700 miliona dinara, istakao je gradonačelnik.

– Najvažniji i najveći projekat je izgradnja centralne kuhinje PU“Radosno detinjstvo“. Takođe, asfalt i kompletna infrastruktura urađena je u ulici Novoj. Mesna zajednica „Radnički“ kompletno je renovirana i sada tu penzioneri mogu da se okupljaju, u okviru Gerontološkog kluba. Vodovodna i kanalizaciona mreža je rekonstrisana – naveo je Đurić istakavši dalje planove za ovaj deo grada.

– Očekuje nas asfaltiranje od Bulevara Evrope ka Rumenačkog puta. Nedostatak klupa i kanti za smeće je problem koji će u budućnosti biti rešan. Plan je da se u narednim nedeljama krene od dvorišta do dvorišta i promeni sve – od sijalica, klupi, peska, pešačkih staza, terena, koševa, kako bismo zaokružili celo dvorište, da građani imaju kvalitetniji život u svom kvartu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track