MASAKR U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Da li smo svesni dubine koju ovaj događaj ima? Ko je zakazao? Da li ćemo učiniti nešto konkretno?
Foto: Kurir

MASAKR U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Da li smo svesni dubine koju ovaj događaj ima? Ko je zakazao? Da li ćemo učiniti nešto konkretno?

Vesti -

Srbija je zanemela pred stravičnim masakrom koji se desio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu.

Učenik sedmog razreda je jutros oko 8.40 ubio osmoro učenika - sedam devojčica i jednog dečaka, kao i radnika obezbeđenja škole. Ranio je još šestoro dece i jednu nastavnicu koji su hitno prebačeni u beogradske bolnice.

Četrnaestogodišnjak je ovaj zločin planirao mesec dana, policija je pronašla plan u kom je razradio uzimanje dva pištolja i Molotovljev koktel, kretanje u školi i spisak đaka koje je planirao da likvidira. Navodi u medijima su da je momak bio odličan đak, povučen, ali da je promenio odeljenje zbog neprihvatanja okoline i đaka koji su ga maltretirali. Posle jezivih ubistava i ranjavanja, učenik se telefonom sam prijavio policiji. Uhapšen je odmah, a zatim i njegovi roditelji.

Silvija Slamnig, Usijanje
foto: Kurir

U Usijanju pitamo:

Da li smo svesni dubine koju ovaj događaj nosi? Kako niko nije primetio svirepi plan koji se razađivao mesec dana? Ko je zakazao? Da li će sistem učiniti nešto konkretno?

Gosti:

Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije

Bojana Šlajmer, psiholog

Ljuban Karan, penzionisani potpukovnik KOS

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Gledajte Usijanje večeras od 19.55 časova na Kurir televiziji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track