PRIJAVITE SE ZA BESPLATAN OBILAZAK SREMSKE MITROVICE - u nedelju tematska tura na Memorijalnom kompleksu “Spomen groblje”
Foto: Sremska Mitrovica živi

PRIJAVITE SE ZA BESPLATAN OBILAZAK SREMSKE MITROVICE - u nedelju tematska tura na Memorijalnom kompleksu “Spomen groblje”

Vesti -

Turistička organizacija Sremske Mitrovice svakog poslednjeg vikenda u mesecu organizuje besplatne i tematske turističke ture za sve zainteresovane.

Kao što je i najavljeno Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica organizuje besplatnu turističku turu i u maju. Svi zainteresovani mogu da u nedelju, 28. maja od 11 časova. Ovog puta, posetioci će moći da posete i bliže se upoznaju sa Memorijalnim kompleksom “Spomen groblje”, arhitekte Bogdana Bogdanovića, iz šezdesetih godina 20. veka, izgrađenog u spomen na stradanje naroda Srema u ustaškim akcijama 1942. godine. Cilj je da se posetioci upoznaju sa ovim parkovskim kompleksom i idejom Bogdana Bogdanovića, koji je mesta stradanja projktovao kao parkove i oaze, koje simbolišu slavu i pobedu života. Program ovomesečne ture podrazumeva okupljanje na Spomen groblju kod urne u 10.55 časova i obilazak kompleksa, a pogledajte video ukoliko želite bliže da se informišete o ovom kompleksu.

Svako može da se prijavi i bude deo ove zanimljive i edukativne ture i to putem mejl adrese turistorgsm@yahoo.com ili putem broja telefona 022 618275 ili ličnim dolaskom u Turistički-info centar na uglu Masarikove ulice i Gradskog parka radnim danima od 7 do 17 časova. Kroz turu će vas voditi kustosi Muzeja Srema, a tura će trajati izmešu jednog i po i dva sata. Broj mesta je ograničen, ali svako je dobrodošao da se prijavi i istraži jedinstvenu istoriju Srema.

Da podsetimo, Turistička organizacija Sremske Mitrovice pokrenula je inicijativu “Upoznaj Sremsku Mitrovicu - doživi Sremsku Mitrovicu” u okviru koje će svake poslednje subote u mesecu organizovati tematske ture kroz grad, a kako je rekla Ivana Macurić iz ove organizacije cilj je promocija znamenitosti i lepota grada, ali i lokalnih vodiča: “Turistička organizacija Sremske Mitrovice je u saradnji sa turističkim vodičima sa teritorije Grada pokrenula inicijativu “Upoznaj Sremsku Mitrovicu - doživi Sremsku Mitrovicu” u okviru koje će tokom 2023. godine biće održano deset besplatnih tura. Cilj nam je da promovišemo turističke atrakcije grada, da promovišemo naše lokalne vodiče i da pružimo našim građanima jedan vid zabave i kulturnog dešavanja. Ture će se održavati svake poslednje subote u mesecu. Sva obaveštenja u vezi sa početkom i trajanjima tura, oblizak, kao i ko će biti vodič možete dobiti u našoj Turističkoj organizaciji grada, kao i putem naših društvenih mreža”, rekla Macurić je za Sremska Mitrovica živi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track