VIŠE OD 100 MAJSTORA RADI NA OBNOVI ŠKOLA U NS Dina Vučinić: Sve počinju sa radom 1. septembra i biće funkcionalne i bezbedne
Foto: Screenshot Instagram Dnevnik/Screenshot Instagram dina_vucinic/Ilustracija

VIŠE OD 100 MAJSTORA RADI NA OBNOVI ŠKOLA U NS Dina Vučinić: Sve počinju sa radom 1. septembra i biće funkcionalne i bezbedne

Vesti -

Obnove novosadskih škola, koje su oštećene u dva nezapamćena nevremena, započele su nakon procene stručnjaka. Iz Gradskog veća za obrazovanje potvrđeno je da će sve škole započeti sa nastavom 1. septembra.

Osnovna škola "Desanka Maksimović", u Futogu, pretrpela je najviše štete, nakon što je nakon razorne oluje ostala bez krova. U toku su radovi na ovoj obrazovnoj instituciji, a vredni radnici gletuju i postavljaju novu keramiku kako bi đaci bezbedno i bezbrižno krenuli na vreme u školu.

Popravka krova neophodna je i na jednom od objekata škole "Dušan Radović", na Klisi. Radove je obišla i Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

-Najviše je stradala škola "Desanka Maksimović", koja je praktično bila nefunkcionalna. Mi ćemo školu vratiti u funkciju za svih 700 đaka za 1. septembar. Osposobićemo jedan deo, a drugi će se paralelno raditi i biće bezbedan za sve đake- rekla je Vučinić za RTV.

Radi se i škola "Jožef Atila", gde je olujni vetar odneo krov na fiskulturnoj sali. Kako ističe Vučinić, škola će krenuti sa radom prvog septembra, a u sanacije škola uključeno je preko 100 radnika i nekoliko izvođača.

Podsećamo, i ove godine đaci prvaci u Novom Sadu dobiće besplatne udžbenike od Grada. Takođe, vrtić i dalje ostaje besplatan, a rebalansom budžeta povećan je broj subvencionisane dece u privatnim zabavištima, kao i iznos subvencija za nekoliko hiljada dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track