MIROVIĆ: U MALOM IĐOŠU REKONSTRUISAN DOM KULTURE POSLE VIŠE DECENIJA
Foto: Pokrajinska vlada

MIROVIĆ: U MALOM IĐOŠU REKONSTRUISAN DOM KULTURE POSLE VIŠE DECENIJA

Vesti -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas u opštini Mali Iđoš radove na izgradnji kanalizacione mreže u Feketiću i rekonstruisani Dom kulture u Lovćencu, istakavši da je Dom u potpunosti rekonstruisan, i to po prvi put od njegove izgradnje 1954. godine.

„Ovo je praktično novi Dom kulture u Lovćencu kada vidimo slike starog doma pre rekonstrukcije. Pokrajinska vlada je obezbedila i sredstva za novu opremu. Ukupna vrednost radova i nabavke opreme iznosi 115 miliona dinara”, izjavio je Mirović.

Vojvodina, Mali Iđoš, Dom kulture, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

„Realizacijom radova i nabavkom opreme stvoreni su mnogi bolji uslovi za korišćenje Doma što je dobra vest za brojna kulturno-umetnička društva, folklorne, književne, pozorišne i druge sekcije“, izjavio je Mirović.

Projekat izgradnje kanalizacione mreže u Feketiću u dužini od 26 kilometara, vredan 1,2 milijarde dinara planiran je kao višegodišnji. Za početak radova Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine izdvojila 400 miliona dinara.

Vojvodina, Mali Iđoš, Dom kulture, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

Mirović je podsetio na to da je Pokrajinska vlada u potpunosti finansirala i završila izgradnju centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kao i izgradnju magistralnog kolektora koji treba da poveže ceo kanalizacioni sistem Feketića, Lovćenca i Malog Iđoša.

„Plan je da u kontinuitetu u narednim godinama i u Lovćencu i u Malom Iđošu započnemo izgradnju kanalizacione mreže i time stvorimo neophodne uslove da ova opština ima moderan sistem za prečišćavanje otpadnih voda i tako zaštitimo reku Krivaju, omogućimo što veći broj priključaka do svih kuća i poboljšamo kvalitet života“, istakao je Mirović i naveo da se razmatra izgradnja industrijske zone.

Vojvodina, Mali Iđoš, Dom kulture, Igor Mirović
foto: Pokrajinska vlada

„Mali Iđoš nalazi se uz trasu autoputa i buduće brze pruge. Moramo da stvorimo bolje uslove za jačanje privrednih potencijala, da zaposlimo ljude, da omogućimo što veći broj radnih mesta. Nadam se da ćemo ove ili sledeće godine započeti radove na opremanju prve velike industrijske zone u ovoj opštini“, naveo je Mirović.

1 / 4 Foto: Pokrajinska vlada

Događaju su prisustvovali i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Miloš Maletić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track