NA NOVOSADSKOJ PREVODNICI OBELEŽEN JUBILEJ JP „VODA VOJVODINE” Vučević: Od nas zavisi kakve će nam biti obale (Foto)
Foto: Printscreen/Instagram

NA NOVOSADSKOJ PREVODNICI OBELEŽEN JUBILEJ JP „VODA VOJVODINE” Vučević: Od nas zavisi kakve će nam biti obale (Foto)

Vesti -

Na novosadskoj prevodnici, jednoj od najvećih u sistemu DTD, večeras je obeleženo 20 godina od osnivanja JP „Voda Vojvodine”.

Uz prigodan kulturno-umetnički program, uz prisustvo potpredsednika Vlade Srbije i ministra odbrane Miloša Vučevića, ministarke poljoprivrede Jelene Tanasković, gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, pokrajinskih zvaničnika, ukazano je na značaj preduzeća koje održava više od 20.000 kilometara vodotokova u Vojvodini.

Ministar Vučević istakao je značaj posla kojim se „Vode Vojvodine” bave, kako za odbranu zemlje tako i za održivi razvoj našeg društva.

Uz čestitke, poručio je da je potrebno pojačati borbu protiv ribokradica i dodao da najviše zavisi od samih građana kakve ćemo vodotokove imati.

- Od nas zavisi koliko nam je čista voda, kakve su nam obale, koliko ima ribe. Moramo naći balans između razvoja privrede i očuvanja prirode, ono što jeste održivi razvoj. Siguran sam da će Vlada nastaviti da podržava „Vode Vojvodine”, sada su mnogo veće cifre u odnosu na prethodni period, ali to još nije dovoljno za potrebe delatnosti ovog preduzeća.

Miloš Vučević
foto: Printscreen/Instagram

JP „Vode Vojvodine” održava više od 20.000 kilometara vodotokova u Vojvodini

Ministarka Jelena Tanasković je istakala da je ovo preduzeće uvek bilo na visini zadatka. Dodala je da je preko Abu Dabi fonda i Evropske investicione banke obezbeđeno 110 miliona evra za navodnjavanje 120.000 hektara od čega je u Bačkoj i Banatu 103.000 hektara.

Generalni direktor JP „Voda Vojvodine” Srđan Kružević rekao je da, ako bi morao da definiše šta preduzeće radi, najmanje što bi mogao da kaže je da upravljaju vodama.

Miloš Vučević
foto: Printscreen/Instagram

- Od močvara i sušnih područja stvaramo bogate oranice. Ne ljutimo prirodu, ali smo protiv zagađivača, za riblji fond smo, ali protiv ribokradica i protiv smo suše i poplava, ali smo za plodnu zemlju - rekao je Kružević i zahvalio se lokalnim samoupravama na saradnji jer sve to ne bi bilo moguće, kako je rekao, bez njih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track