NOVI BEOGRAD: Građani ostali bez grejanja, besni na Beogradske elektrane!

Traže brzu popravku kvara

NOVI BEOGRAD: Građani ostali bez grejanja, besni na Beogradske elektrane!

Beograd -
Veliki broj građana je izrevoltiran što čak na broj JKP "Beogradskih elektrana" za reklamacije ne mogu da prijave kvar

BEOGRAD - Vlasnici stanova na Novom Beograd jutros su ostali bez centralnog grejanja drugi dan od početka grejne sezone. Stanarima je rečeno da je pukla cev, iako je ceo sistem pred grejnu sezonu uspešno testiran, i da će taj kvar možda sutra biti saniran.

Veliki broj građana sa malom decom koji bukvalno ne znaju šta da rade izrevoltirani su što čak na broj JKP "Beogradskih elektrana" za reklamacije ne mogu da prijave kvar. Interesantno je pak da se toplana nalazi na samo 100 metara od delova Novog Beograda u kome danas nema grejanja.

- Od jutros nemamo centralno grejanje a veliki broj ljudi u naselju ima malu decu. Neki se sada snalaze i greju preko klima uređaja i struje ali je meni na primer klima uređaj pokvaren i bio sam primoran da bebu od pet meseci uvijem u ćebe i da zatim odtrčim i kupim grejalicu - kaže " M.V. jedan od stanovnika Novog Beograda i dodaje da je situacija trenutno neizdrživa.

- Napolju je hladno i mi neznamo šta da radimo. Rečeno nam je da će možda sutra srediti kvar a sve ovo se dešava drugi dan po početku grejne sezone. Krajnje neozbiljno sa njihove strane. Postavlja se pitanja kako je moguće da se sve ovo desi ako je uspešno testiran sistem za centralno grejanje. Takođe za većinu stanovnika Novog Beograda koji danas nemaju grejanje je ovo dodatni trošak za porodični budžet zato što se svi sada grejemo na struju iako imamo centralno grejanje. Da li će nam zbog ovoga možda smanjiti račun za grejanje koje primamo preko uplatnice za Infostan, naravno da neće, kaže M.V.

Dodatni revolt stanovnika Novog Beograda izazvala je i situacija da od jutros uopšte ne mogu da prijave kvar na sistemu za centralno grejanje.

- Telefon 2093011, na koji se prijavljuju kvarovi je od jutros konstatno nedostupan. Ako pozovete na neki drugi broj sa internet sajta Beogradskih elektrana operateri vas ipak upute na broj koji na koji se niko ne javlja - tvrdi M.V. U JKP "Beogradske elektrane" nisu želeli da prokomentarišu ovu situaciju. Na insistiranje da se povodom ove situacije oglasi generalni direktor Zoran Predić, u preduzeću su konstatno govorili da je na sastanku i da ne može da se javi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track