NOVI BEOGRAD: Učenici OŠ Duško Radović evakuisani zbog loših instalacija!
Foto: Marina Lopičić

Ostali bez odgovora opštinara na dopise

NOVI BEOGRAD: Učenici OŠ Duško Radović evakuisani zbog loših instalacija!

Beograd -
Direktor kaže da će ponovo poslati hitne dopise svim ingerentnim institucijama, jer prema ispitivanju koje je urađeno, postojeće instalacije nisu sigurne

BEOGRAD - Osnovna škola “Duško Radovićevakuisana je pre dva dana jer je tabla sa osiguračima počela da dimi.

Vrata škole bila su četvrtak zatvorena za učenike prve smene, a kako bi što pre regulisali problem, dovedeni su majstori o trošku škole. Druga smena normalno je u četvrtak popodne pohađala nastavu.

Iako su već tri puta pisali Opštini Novi Beograd, sa apelom da novčano pomognu da se stara dotrajala instalacija zameni, to se nije desilo.

- Oko tri sata po podne primetili smo da se hodnikom širi neprijatan miris i dim. Decu smo istog trenutka evakuisali, a vatrogasci su stigli u roku od pet minuta. Utvrdili su da se kablovi u tabli s osiguračima tope, tako da smo već oko 16 sati isključili glavni osigurač. U tom trenutku u školi je bilo oko 300 mališana i 20 zaposlenih. Na svu sreću, nije došlo do požara - kaže Radojica Tadić, direktor OŠ “Duško Radović”.

Direktor kaže da će ponovo poslati hitne dopise svim ingerentnim institucijama, jer prema ispitivanju koje je urađeno, postojeće instalacije nisu sigurne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track