CECA U STAROM DVORU: Čast mi je da vam pevam besplatno!
Foto: Tanjug

Grad očekuje prihod od novogodišnje noći

CECA U STAROM DVORU: Čast mi je da vam pevam besplatno!

Beograd -
Svetlana Ražnatović rekla je da joj je drago što će budžet Beograda prihodovati zbog novogodišnjeg koncerta i da je za nju čast da da doprinos za svoju zemlju
1 / 6 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Grad Beograd će, uz skroman budžet, organuzovati spektakularan doček Nove godine, na kome će učestvovati i pevači Svetlana Ražnatović, Nataša Bekvalac, Jelena Tomašević Nikola Rokvić i Kiki Lesandrić, rekao je predsednik privremene uprave u Beogradu Siniša Mali.

Mali je naveo da će organizovanje novogodišnjeg dočeka koštati oko 4,5 miliona dinara, a od tog novca oko milion do dva otići će na obezbeđenje. Honorara su se, za sada, odrekle pevačice Svetlana Ražnatović i Nataša Bekvalac.

Mali je rekao da očekuje da će grad imati dosta prihoda od novogodišnje noći, budući da se ocekuje dolazak oko 20.000 turista, samo za tu noć.

Predsednik privremenog organa Mali rekao je da očekuje da broj turista u toj noći bude povećan i da grad prihoduje i poručio da je u gradu sve urađeno kako bi doček bio maksimalno dobro organizovan i da su sve komunalne službe spremne za to.

Kako je saopšteno, novogodišnji koncert ponudiće muziku za svačiji ukus, a njegovo organizovanje i izbor izvođača nemaju nikakve veze sa politikom.

Svetlana Ražnatović rekla je da joj je drago što će budžet Beograda prihodovati zbog novogodišnjeg koncerta.

Na zahtev novinara da prokomentariše negativna pisanja medija u vezi sa njenim nastupom, odgovorila je da je pozvana da peva na koncertu i da je za nju čast da da doprinos za svoju zemlju.

Takođe je i podsetila da je nakon svog koncerta na Ušću obećala da će besplatno pevati u Beogradu.

Lesandrić je rekao da veruje da će ovaj koncert biti spektakularan i vrhunski događaj za region i da mu je čast da nastupi i da na taj način podrži grad.Kako je dodao, lično se odrekao honorara, ali će njegov bend dobiti skromnu nadoknadu.

Direktor Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović naveo je da je, pre nego što se znalo ko će biti izvođači i da li će biti organizovan doček, TOB predviđala da će za Novu godinu u glavni grad doći od 12.000 do 15.000 turista i ponovio da se sada očekuje više od 20.000.

"Koncertni turizam je veoma značajan za Beograd, a ovim dočekom spadamo u red nekoliko svetskih metropola koje organizuju takve manifestacije", rekao je Popović.Kako je najavio, koncert će početi u 20 časova, kada će muziku puštati di-džej, a od 20 do 21.45 nastupiće Jelena Tomašević.

Nakon nje, do 22.30 pevaće Nikola Rokvić, a nastup Nataše Bekvalac planiran je od 22.30 do 23.15 sati.U ponoć, Novu 2014. okupljeni će dočekati uz muziku i nastup Svetlane Cece Ražnatović.

Lesandrić i "Piloti" zabavljaće posetioce od 45 minuta posle ponoći do dva sata ujutru.Popović je napomenuo da na proslavi neće biti moguće unošenje staklene ambalaže i pirotehnike zbog bezbednosti građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track