Jovičić: Povratak Đilasa - sunovrat za Beograd
Foto: Nemanja Pančić

Kandidat naprednjaka za odbornika

Jovičić: Povratak Đilasa - sunovrat za Beograd

Beograd -
Lider DS je ostavio javni dug u Srbiji od 900 miliona evra i svaki dan Beograd je, dok ga je on vodio, bio sve siromašniji, a njegovo lično bogatsvo se milionski povećavalo, kaže Aleksandr Jovičić

BEOGRAD - Srpska napredna stranka smatra da će se, ukoliko se Dragan Đilas vrati na mesto gradonačelnika, nastaviti ekonomski sunovrat Beograda, izjavio je kandidat naprednjaka za odbornika Aleksandar Jovičić.

Jovičić je rekao i da će prioritet SNS u narednom periodu biti bezbednost dece i dodao da se ta stranka neće ponašati populistički i završavati građevine za pet šest meseci da bi one bile otvorene pred izbore.

On je to novinarima rekao ispred Osnovne škole "Miloje Vasić" u Kaluđerici, za koju tvrdi da ju je Đilas zloupotrebio zarad lične promocije i firmi koje su radile na njenoj izgradnji.

"Pola milijarde dinara uloženo je u školu, a dobili smo krov koji nije adekvatno urađen i prokišnjava i zid koji očekujemo da se sruši", rekao je Jovičić i dodao da je projekat izgradnje škole bio poput projekta rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, gde je "jedna firma dobila 600 miliona dinara više da bi obavila taj posao".

Jovičić tvrdi i da je Đilas ostavio "javni dug u Srbiji od 900 miliona evra" i da je svaki dan Beograd, dok ga je on vodio, bio sve siromašniji, a Đilasovo lično bogatsvo se milionski povećavalo.

Jovičić je rekao da SNS želi da spreči nasilje i opijate u školama i da unapredi borbu protiv onih koji truju decu.

On je naveo i da u Beogradu postoji 201 osnovna škola, a da je cilj naprednjaka da u svakoj od njih bude video-nadzor.

"Tražimo podršku u Beogradu, kako bi se SNS izborila sa najvećom pošasti, a to je borba protiv korupcije u glavnom gradu", zaključio je Jovičić.

Kandidat za odbornika naprednjaka Tanja Nikolić takođe smatra da građani ne smeju da dozvole da Đilas ponovo bude gradonačelnik, a da su škola "Miloje Vasić" i zidovi koji je okružuju, a koji su u lošem stanju - samo jedna od mnogobrojnih razloga.

Nikolić je navela i da će Beograd, ako Đilas ponovo bude gradonačlenik, imati samo više oronulih škola i više korupcije, dok će reforme moći da se nastave samo uz SNS i vladu Aleksandra Vučića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track