Mali: Beograd duguje više od milijardu evra
Foto: Fonet

Predsednik privremene uprave Beograda

Mali: Beograd duguje više od milijardu evra

Beograd -
Predsednik privremene uprave Beograda rekao je da posebno zabrinjava to što opadaju prihodi grada, naglasivši da se ove godine očekuje oko 50 milijardi dinara prihoda u budžetu dok je 2013. godine taj iznos bio 87 milijari dinara

KOPAONIK - Predsednik privremene uprave Beograda Siniša Mali izjavio je danas da grad Beograd duguje više od miljardu evra i ocenio da grad konsolidaciju javnih finansija neće moći da uradi sam, već će biti potrebna pomoć Vlade Srbije.

Mali je novinarima na Kopaonik biznis forumu rekao da posebno zabrinjava to što opadaju prihodi grada, naglasivši da se ove godine očekuje oko 50 milijardi dinara prihoda u budžetu dok je 2013. godine taj iznos bio 87 milijari dinara.

Mali je naglasio i da je već pripremljen ne samo budžet za drugi kvartal ove godine, već i predlog budžeta garda za celu godinu koji treba da bude usvojen nakon okončanja izbora. Prema njegovim rečima, preduzet je i niz neophodnih mera za stabilizaciju finansija glavnog grada.

Mali je dodao i da se nije odustalo ni od planova za velike infrastrukturne projekte, pa se tako pored pojekta Beograd na vodi, razgovara i o izgradnji metroa kao i o kreditu od milijardu evra za završetak kanalizacije, jer jedna trećina građana Beograda još nema kanalizacioni sistem. U planu je i poboljšanje snabdevanja vodom pa će, kako je naglasio, do kraja godine biti završena fabrika za prečišćavanje vode "Makiš 2" što će omogućiti da Beograd u narednih 20 godina ima obezbeđene kapacitete za snabdevanje vodom. Mali je kazao i da se revitalizacija "Makiša 1" očekuje sledeće godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track