Dečak pešak (12) povređen kod Ibarske magistrale kod toplane

Hitna pomoć

Dečak pešak (12) povređen kod Ibarske magistrale kod toplane

Beograd -
Zadobio je povredu levog stopala, a prevezen je u Institut za majku i dete

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu su se dogodila tri saobraćajna udesa u kojima su tri osobe povređene, većinom pešaci, među kojima i jedno dete, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Dečak uzrasta 12 godina, pešak, u udesu koji se dogodio oko 19.50 časova na Ibarskoj magistrali kod toplane, zadobio je povredu levog stopala, a prevezen je u Institut za majku i dete, rekla je Macura.

Žena stara 79 godina je u udesu oko 20 časova u Bulevaru umetnosti zadobila povrede glave, kolena, kuka i ramena, a prevezena je u Urgentni centar, istakla je portparol Hitne pomoći.

Muškarac star 50 godina, vozač, u udesu oko 23.20 časova u Bulevaru oslobođenja kod Veterinarskog fakulteta zadobio je bol u vratu, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura.Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 86 intervencija od kojih 14 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Lekarima su se obraćale gotovo sve vrste hroničnih bolesnika, među kojima i osobe sa hipertenzijom, srčani bolesnici i astmatičari, navela je Macura. Portparol Hitne pomoći je savetovala nošenje adekvatne odeće i obuće, uzimanje toplih napitaka i doručka i provetravanje prostorija u kojima se boravi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track