IZBORI U BEOGRADU: Beograđani glasaju na 1.178 biračkih mesta!
Foto: Beta

Učestvuju 23 liste, koalicije i grupe građana

IZBORI U BEOGRADU: Beograđani glasaju na 1.178 biračkih mesta!

Beograd -
Građanima će biti obeležen prst sprejom od specijalnog nerastvorljivog UV mastila, vidljivog pod posebnom svetlošću UV lampe, a oni koji se u momentu zatvaranja biračkih mesta, 16. marta u 20 sati zateknu na biralištima, biće omogućeno da glasaju

BEOGRAD - Građani Beograda će u nedelju, 16. marta, osim na parlamentarnim, glasati i na izborima za beogradsku skupštinu, a u izbornoj trci u prestonici učestvovaće 23 liste, koalicije i grupe građana.

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić rekao je da će Beograđani glasati na 1.178 biračkih mesta, a to su ista biračka mesta na kojima će se glasati i na parlamentarnim izborima.

Građanima će biti obeležen prst sprejom od specijalnog nerastvorljivog UV mastila, vidljivog pod posebnom svetlošću UV lampe, a oni koji se u momentu zatvaranja biračkih mesta, 16. marta u 20 sati zateknu na biralištima, biće omogućeno da glasaju.

Glasački listić za beogradske izbore biće bele boje, formata A3.Lukić je rekao da će u petak, 14. marta, biti poznat tačan broj birača, s obzirom da do četvrtka u ponoć postoji mogućnost naknadnog upisa ili brisanja iz Jedinstvenog biračkog spiska.

Na zbirnom izbornom listiću, koalicija okupljena oko SNS je pod rednim brojem jedan, druga je koalicija SPS-PUPS-JS, treća Demokratska stranka Srbije, četvrti LDP, peti SRS, šesti URS, a sedma lista "Ćirilica za Beograd - Grupa građana".Izborna lista "Sa Demokratskom strankom za demokratski Beograd - Dragan Đilas" je osma na zbirnom izbornom listiću, deveta je lista "Demokratija - Evropa - Srbija", deseta "Treća Srbija", a 11. lista "Boris Tadić - Nova demokratska stranka - Zeleni - Zajedno za Srbiju".

Pod rednim brojem 12. je lista Dveri, 13. "Patriotski front - Dr Borislav Pelević", 14. Savez vojvođanskih Mađara, 15. "GEPS za Beograd ", 16. Stranka Rusa Srbije, 17. Ekonomski pokret Branka Dragaša, 18. Građanski pokret "Jeste SVEjeDNO" koji predvodi radio voditelj Igor Brakus, a pod rednim brojem 19. je lista "Patriotizam u parlament - 1389- Miša Vacić".

Lista "Grupa građana Akademik dr Jovan I. Deretić - Slobodna Srbija" je na zbirnom izbornom listiću pod rednim brojem 20, dok je na mestu broj 21. lista "Dosta je bilo - Saša Radulović".

Na zbirnom izbornom listiću 22. je lista "Nijedan od ponuđenih odgovora", a 23. je lista "Beli listići" koju je podnela istoimena grupa građana.

Na izborima za beogradski parlament 2012. godine učestvovalo je 16 izbornih lista.

Skupština grada Beograda ima 110 odbornika.

Biračka mesta biće otvorena u nedelju, 16. marta, u sedam sati ujutru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track