OKOPAVAO VOĆNJAK: Obrenovčanin iskopao bombu!
Foto: Fonet/Ilustracija

Zakačio je grabuljama

OKOPAVAO VOĆNJAK: Obrenovčanin iskopao bombu!

Beograd -
U prvi mah mi se učinilo da je neko gvožđe, ali kada sam bolje pogledao veoma sam se uplašio jer sam shvatio da je u pitanju bomba. Mislio sam da će eksplodirati Bombu sam sakrio od unuka i prijavio policiji", rekao je Dimitrije Simić

OBRENOVAC - U svojoj bašti u naselju Potića voće Dimitrije Simić je prilikom okopavanja našao neeksplodiranu bombu iz Drugog svetskog rata, saopštila je danas opština Obrenovac.

"U prvi mah mi se učinilo da je neko gvožđe, ali kada sam bolje pogledao veoma sam se uplašio jer sam shvatio da je u pitanju bomba. Mislio sam da će ekslodirati, jer sam je zakačio grabuljama. Bombu sam sakrio od unuka i prijavio policiji", rekao je Simić.

Ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, je došla u ponedeljak i neeksplodiranu granatu odnela na bezbedno mesto gde je i deaktivirana.

Prilikom transporta bombe i dektivacije prisutne su bile i ekipe vatrogasne službe, kao i hitne pomoći.Ovo nije prvi slučaj zaostale eksplozivne naprave iz prethodnih ratova u ovom kraju.

Prema rečima Dimitrija Simića, koji se u Potića voće doselio još davne 1968. godine, u obližnjem kanalu ima dosta zaostalih granata.

Kada sam se doselio ovde komšije su pričale da je ovde nekada bilo skladište municije i da je u kanalu zaostalo dosta granata, rekao je Simić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track