Radno vreme prodavnica za Vaskršnje praznike!
Foto: Rojters

Radno vreme prodavnica za Vaskršnje praznike!

Beograd -
Na Veliki petak dežurne prodavnice hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi radiće od 9 do 12 sati, baš kao i dežurni prodajni objekti u subotu. U nedelju na Uskrs, dežurne prodavnice mogu biti zatvorene, dok u ponedeljak, 21. aprila, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati

BEOGRAD - Ugostiteljski, zanatski i trgovinski objekti će za vreme uskršnjih i prvomajskih praznika raditi po izmenjenom radnom vremenu.

Tako na Veliki petak dežurne prodavnice pretežno prehrambenih proizvoda (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i drugi), moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, baš kao i dežurni prodajni objekti u subotu.U nedelju, na Uskrs, dežurne prodavnice mogu biti zatvorene, dok u ponedeljak, 21. aprila, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

Dežurni prodajni objekti, pretežno prehrambeni, u sredu, 30. aprila, moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok 1. maja mogu biti zatvoreni.

Drugi dan praznika, 2. maja, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, prenosi Beoinfo.Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane uskršnjih i prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuje Uskrs (18, 19, 20. i 21. aprila), kao za vreme i prvomajskih praznika (1. i 2. maj), ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama, ponedeljkom, utorkom, sredom, četvrtkom i nedeljom mogu raditi najduže do 24 sata i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 23 sata, a petkom i subotom mogu raditi najduže do jedan sat i emitovati muziku ili priređivati muzički program najduže do 24 sata.

Ugostiteljski objekti za smeštaj moraju da rade od 00 do 24 sata.Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track