SINIŠA MALI: Projekat Beograd na vodi napreduje na nekoliko polja!
Foto: Vlada Srbije

Promena perspektive Beograda

SINIŠA MALI: Projekat Beograd na vodi napreduje na nekoliko polja!

Beograd -
Izmeštanje šina od strane "Železnica Srbije" u toku i biće gotovo u sledećih nekoliko meseci, renoviranje zgrade Stare zadruge privodi se kraju, a u junu se očekuje svečano otvaranja

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da "Beograd na vodi" napreduje na nekoliko polja i za jun najavio svečano otvaranje renovirane zgrade Stare zadruge u kojoj će biti prodajni i izložbeni centar projekta.

Mali je rekao da je jedan aspekt vezan za urbanizam i on se ubrzano radi u smislu pripreme planskih dokumenata kako bi se projekat realizovao krajem ove i početkom sledeće godine, kada bi trebalo da krene gradnja.

On je dodao da je izmeštanje šina od strane "Železnica Srbije" u toku i biće gotovo u sledećih nekoliko meseci, a naveo je i da se renoviranje zgrade Stare zadruge privodi kraju.

"Očekujemo tokom juna svečano otvaranje te Zadruge. U njoj će biti i prodajni centar i izložbeni centar "Beograda na vodi" gde će svaki građanin moći da ode da vidi ogromnu maketu veličine 5,5 metara sa tri metra", rekao je Mali.

Ta maketa, kako je dodao, pokazuje sve aspekte razvoja "Beograda na vodi", a tu će svi građani moći da vidi šta će biti izgrađeno u okviru projekta, kako će se graditi i u kojim fazama.

Projekat "Beograd na vodi" će, podvukao je Mali, u mnogome promeniti perspektivu ne samo Grada Beograda, nego i Republike Srbije, jer treba da zaposli građevince i pokrene srpsku privredu.

"Očekjemo da ćemo, kao što smo i obećali, krajem godine, početkom naredne godine, sa novom građevinskom sezonom, krenuti u početak gradnje", zaključio je Mali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track