POMOĆ UGROŽENIMA U POPLAVAMA: Kupite auto od grada za 18.000 dinara!
Foto: Beoinfo

prodaje Grad Beograd

POMOĆ UGROŽENIMA U POPLAVAMA: Kupite auto od grada za 18.000 dinara!

Beograd -
Javno nadmetanje održaće se 7. juna 2014. godine, s početkom u 8.30 časova na sledećoj adresi: „Sava centar”, Milentija Popovića 9, 11070 Beograd, sala – amfiteatar (prizemlje objekta B)
1 / 9 Foto: Beoinfo

BEOGRAD - Gradonačelnik Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić posetili su danas plac „Parking servisa”, gde su izložena 263 službena automobila u vlasništvu više gradskih javnih preduzeća koji će biti prodati na javnom nadmetanju 7. juna u „Sava centru”.

Ova vozila građani će moći da razgledaju već od sutra, 29. maja, na parkingu preko puta Otvorenog tržnog centra, popularnog „Buvljaka” na Novom Beogradu.

Gradonačelnik Beograda istakao je da se radi o akciji racionalizacije troškova Gradske uprave, čiji je cilj ušteda i smanjivanje nepotrebnih izdataka.

– Pre tri nedelje izdao sam nalog da se uradi analiza korišćenja voznog parka u gradu Beogradu i njegovim preduzećima. Ispostavilo se da ukupan broj iznosi 908 vozila i rešili smo da promenimo politiku i način njihovog korišćenja. Ona ne mogu više biti korišćena 24 sata dnevno bez kontrole, moramo biti mnogo racionalniji. Utvrdili smo, takođe, i da skoro jedna trećina, tj. 263 tih vozila predstavlja višak i ona će sledeće subote biti ponuđena na prodaju, a svi zainteresovani građani koji bi želeli da ih kupe, mogu da ih pogledaju od sutra. To je samo jedna od mera koje preduzimamo u okviru sveukupne racionalizacije Gradske uprave, smanjenjem troškova i nepotrebnih rashoda. To je primer i kako ćemo se ubuduće ponašati, nećemo trošiti novac na luksuzne automobile kakvih na ovom parkingu ima, sa automatskim menjačima, motorima od 5.700 kubika, čija registracija košta i do 270.000 dinara godišnje. Mi ne želimo tako da trošimo novac, već da se ponašamo racionalno, da potrošimo onoliko koliko zaradimo i ne rasipamo luksuzom u teškim uslovima za zemlju i grad Beograd. Knjigovodstvena vrednost ovih vozila iznosi više od 60 miliona dinara, a sav dobijeni novac biće usmeren u humanitarne svrhe, u gradski fond koji je namenjen za zbrinjavanje ugroženih i sanaciju poplava koje su se desile gradskim opštinama – rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

Kompletan tekst oglasa, sa spiskom svih vozila koja će biti dostupna na javnom nadmetanju, može se pogledati na zvaničnom sajtu grada Beograda (www.beograd.rs) u rubrici „Gradski oglasi, konkursi i tenderi”, kao i od sutra na oglasnim tablama u Dragoslava Jovanovića 2, na Trgu Nikole Pašića 6, u Kraljice Marije 1, Makenzijevoj 31, Tiršovoj 1.

Vozila se kupuju u viđenom stanju i mogu se razgledati od sutra, 29. maja, do 5. juna, na lokaciji Antifašističke borbe 2, Blok 42, Novi Beograd (Buvlja pijaca) od 10 do 15 časova.

Pravo na učešće u postupku prodaje imaju sva pravna i fizička lica koja uplate depozit, isključivo na račun javnog preduzeća u čijem je vlasništvu vozilo za koje su zainteresovani.

Registracija učesnika vrši se 6. juna 2014. godine od 8.30 do 19 časova na adresi: „Sava centar”, Milentija Popovića 9, 11070 Beograd, sala – aneks 1/B (prizemlje objekta A).

Prilikom registracije potencijalni kupci moraju nadležnoj komisiji javnog preduzeća predati popunjen obrazac prijave za učešće na javnom nadmetanju sa prilozima i dokaz o uplati depozita.

Obrazac prijave za učešće na javnom nadmetanju nalaziće će se na sajtu grada Beograda u odeljku „Gradski oglasi, konkursi i tenderi”, www.beograd.rs.

Javno nadmetanje održaće se 7. juna 2014. godine, s početkom u 8.30 časova na sledećoj adresi: „Sava centar”, Milentija Popovića 9, 11070 Beograd, sala – amfiteatar (prizemlje objekta B).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja