Skupština grada završila za danas zasedanje!
Foto: Kurir

Odbornici odlučuju o velikom broju tačaka

Skupština grada završila za danas zasedanje!

Beograd -
Sednica je počela minutom ćutanja za žrtve poplava u Srbiji.Predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević obavestio je odbornike da će novi šef odborničke grupe DSS biti Radomir Naumov, a šef odborničke grupe PUPS Profir Rančić

BEOGRAD - Sednica Skupštine grada na kojoj će biti razmatrana bezbedonosna situacija u gradu i inicijativa svih odborničkih grupa da se odreknu naknade za rad radi pomoći ugroženima u poplavljenim područjima, počela je danas oko 14 sati.

Sednica je počela minutom ćutanja za žrtve poplava u Srbiji.Predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević obavestio je odbornike da će novi šef odborničke grupe DSS biti Radomir Naumov, a šef odborničke grupe PUPS Profir Rančić.

18.20- Skupština grada Beograda završila je danas rad posle nešto manje od četiri sata, a jedna od donetih odluka je da će se odbornici odreći svih primanja i naknada do kraja godine čime će u fond za obnovu i pomoć nastradalima u poplavama biti uplaćeno oko 28 miliona dinara.Predsednik skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je novinarima po završetku sednice da je ona protekla bez tenzija, da je većina odluka usvojena jednoglasno i da očekuje da se takva korektna saradnja nastavi i u budućnosti.

17.40 - Odbornici Skupštine grada danas su se jednoglasno odrekli naknada i ostalih primanja koja su dobijali na toj funkciji.Prema rečima šefa odborničke grupe SPS-JS Nikole Prelevića, ukupna mesečna izdvajanja odbornika će biti oko četiri miliona dinara mesečno.To znači da će do kraja godine, odnosno ukupno osam meseci, biti izdvajano po četiri miliona dinara za sanaciju poplava.Odbornici, njih 110, su se odrekli bruto iznosa svojih zarada odnosno odrekli su se po 17.000 dinara koje su mesečno dobijali, kao i poreza i doprinosa.Takođe, odbornici su se odrekli prava na dnevnice i naknada za javni prevoz.Sva sredstva biće uplaćivana u Fond za saniranje katastrofalnih poplava koje su zahvatile Srbiju.

16.01 - Skupština grada Beograda izabrala je članove stalnih radnih tela skupštine grada, a za zamenika gradskog javnog pravobranioca izabrala je Aleksandra Jovanovića.

Odbornici su takođe razrešili v.d. direktore pojedinih javnih preduzeća i institucija i ponovo ih imenovali na te funkcije na period od šest meseci.Za v.d. direktora Infostana ponovo je postavljen Vladimir Baćović, a za v.d. direktora Gradske čistoće Siniša Lazarević. Za v.d. direktora Beogradskog vodovoda imenovan je Svetozar Veselinović, a za v.d. direktora Parking servisa Andrija Čupković.Za v.d. direktora JP Ada Ciganlija ponovo je imenovan Žarko Šormaz, za v.d. direktora Javnog osvetljenja Aleksandar Cincar-Poposki, za v.d. direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Srđan Milanović, a za v.d. direktora Sava centra Dragan B. Grgurević.V.d. direktor Gradskog stambenog i u narednih šest meseci biće Veselin Marković, Nikola Kovačević biće ponovo v.d. direktora Beogradske tvrđave, a Marko Stojanović v.d. direktor Doma omladine.Dosadašnji v.d. direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd Dragomir Spasić podneo je ostavku, pa će tim preduzećem u narednih pola godine upravljati Željko Milković.Skupština grada je razrešila dužnosti direktora Beogradskog hipodroma Branimira Jovanovića, a za v.d. direktora imenovala Dejana Vujičića.Na sednici su takođe potvrđeni mandati novim odbornicima, među kojima su tri sa liste SNS, četiri sa liste SPS-PUPS-JS, jedan sa liste DS S, a pet sa liste DS.

15.30 - Skupština grada Beograda razrešila je danas Aleksandara Timofejeva dužnosti direktora Studija B.

Za v.d. direktora tog preduzeća, na period od šest meseci, imenovana je novinarka te televizije Ivana Vučićević, koja je diplomirani novinar, master komunikologije i diplomirani ekonomista

Odbornici će na sednici odlučivati i o razrešenjima i imenovanjima direktora, v.d. direktora i članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad, kao i o izboru članova stalnih radnih tela gradske skupštine.

Na dnevnom redu su i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na izmene i dopune statuta "Infostana" i "Parking servisa", kao i Predlog rešenja o proglašenju zaštićenog područja "Lesni profil kapela u Batajnici".

Odbornici će odlučivati i o konverziji potraživanja Grada po osnovu neizmirenih ustupljenih javnih prihoda u osnovni kapital grada u kompaniji "Sloboda" a.d. Čačak, kao i o planovima detaljne regulacije dela naselja Kamendin, opština Zemun i dela naselja Veliki Crljeni u opštini Lazarevac.

Na dnevnom redu su i predlozi izrade planova detaljne regulacije za delove opština Čukarica, Lazarevac, Grocka, Novi Beograd i Voždovac, te izmene i dopune odluka o održavanju čistoće, uređivanju i održavanju grobalja i sahranjivanju, uređivanju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina i oglašavanju na teritoriji grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track