BEOGRAD: Zeleni pauk nosi nepropisno parkirana vozila
Foto: Parking Servis

JKP Parking servis

BEOGRAD: Zeleni pauk nosi nepropisno parkirana vozila

Beograd -
U saradnji sa Komunalnom policijom i Sekretarijatom za inspekcijske poslove sankcionisano je oko 30 vozila, dok je više od 20 automobila odneto “paukom”
1 / 4 Foto: Parking Servis

BEOGRAD - JKP „Parking servis" je sinoć, u noći između subote i nedelje, sproveo još jednu veliku akciju uklanjanja nepropisno parkiranih vozila sa javnih i zelenih površina ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu.

U saradnji sa Komunalnom policijom i Sekretarijatom za inspekcijske poslove sankcionisano je oko 30 vozila, dok je više od 20 automobila odneto “paukom”.

Andrija Čupković, v.d. direktora JKP „Parking servis“ Beograd kaže da Zeleni pauk svakog dana odnosi nepropisno parkirane automobile sa zelenih površina širom grada, ali da će se ovakve koordinirane akcije u kojima učestvuje po 10 dizalica i dalje organizovati.

“Ovakvim akcijama uvodimo red u parkiranje, naročito na zelenim površinama jer nepropisno parkirana vozila uništavaju parkove, a „Zelenilo Beograd“ ulaže velika sredstva kako bi uredilo grad i građani mogli da ih koriste za šetnju, odmor i uživanje u prirodi. Akcije će se nastaviti i pojačaćemo intezitet u narednom periodu, jer smo odlučni u nameri da uvedemo komunalni red. Već sada se vidi poboljšanje u ponašanju i svesti vozača, pošto je večeras na primer na ovoj lokaciji sankcionisano oko 30 vozila, dok je u prvim akcijama rada Zelenog pauka ovde je bilo i do 100 nepropisno parkiranih vozila,” rekao je sinoć Čupković.

Čupkovć kaže da se posebna pažnja se poklanja saobraćajno-komunalnom redu u okolini priobalja, na dečijim igralištima, u okolini škola i vrtića. Darko Glavaš, direktor „Beo-kom servisa" pozvao je sugrađane da nepropisno parkirane automobile na zelenim površinama prijave na besplatni broj „Beo-kom servisa" 0800 110 011 ili, ukoliko zovu sa mobilnih mreža, na broj 011/3090007.

"Ovo je samo jedna od koordiniranih akcija u nizu, u kojoj učestvuju Komunalna policija, komunalna inspekcija i JKP „Parking servis“, kako bi se omogućio prolaz vozilima i pešacima i osigurala bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Građani uvek mogu da se obrate našem Korisničkom servisu i da prijave nepropisno parkirana vozila na zelenim površinama. Svaki prekršaj će biti sankcionisan i nema privilegovanih, a najbolji dokaz tome je vozilo državnih službi koje je bilo jedno od automobila koje smo večeras podigli,“ rekao je Glavaš.

Na poziv građana komunalna inspekcija će, kada konstatuje prekršaj, izdati Rešenje i vlasniku vozila naložiti da ga ukloni. Ukoliko i dalje ostane parkirano na zelenoj površini, inspektor izdaje nalog za uklanjanje vozila po kome „Zeleni pauk" prenosi vozilo do najbližeg placa „Parking servisa". Vlasnici mogu da preuzmu svoja vozila pošto izmire troškove prenosa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track