U dve saobraćajke četvoro povređeno

Hitna pomoć

U dve saobraćajke četvoro povređeno

Beograd -
U nesreći na uglu ulica Vojislava Ilića i Strumičke povređena je trudnica, koja je prevezena u Urgentni centar

BEOGRAD - Tokom noći dogodila su se dva saobraćajna udesa, a lekarima su se najčešće javljale osobe sa glavoboljom, vrtoglavicom, bolovima u vratu, hipertenzijom, srčani bolesnici i ljudi koji imaju lošiju cirkulaciju, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U saobraćajnom udesu koji se dogodio oko 21:30 na uglu ulica Cara Uroša i Strahinjića Bana ženska osoba starosti 33 godine zadobila je povredu glave, dok je muškarac starosti 27 godina je zadobio povrede glave i grudnog koša, rekla je Macura.

Oko 19:45, u saobraćajnom udesu na uglu ulica Vojislava Ilića i Strumičke, dve osobe - muškarac starosti oko 22 godine, koji je prevezen u Urgentni centar i trudnica starosti 20 godina, prošle su bez vidnih povreda, ali su imale "krizu svesti" i postoji sumnja da su zadobile potres mozga, istakla je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći obavila 123 intervencije od kojih 13 na javnom mestu, a za protekla 24 sata 153 intervencije od kojih 67 na javnom mestu, precizirala je Macura.

Macura je savetovala adekvatno oblačenje, nošenje odgovarajuće obuće i uzimanje voća i povrća i vitamina i osvežavajućih napitaka.

Macura je poručila da se izbegava pretereno izlaganje direktnom sunčevom zračenju i da je potrebno da se to čini postepeno u trajanju ne dužem od pola sata, kao i boravak u hladovini.

Macura je savetovala i šetnje u prirodi pored vode, a onima koji odlaze na posao da krenu ranije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja