Ispred Beograđanke otkrivena spomen ploča Đoki Vještici

Ispred Beograđanke otkrivena spomen ploča Đoki Vještici

Beograd -
Otkrivanju table sećanja i proslavi 42. rođendana RTV Studio B, prisustvovali su gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović, kao i supruga pokojnog Đoke Vještice
BEOGRAD - Spomen ploča novinaru Đoki Vještici otkrivena je na platou kod fontane „Vrelo života”, ispred Palate „Beograd”, koji odnedavno i zvanično poneo ime ovog istaknutog novinara i humaniste.
Osim velikog broja Beograđana, otkrivanju table sećanja i proslavi 42. rođendana RTV Studio B, prisustvovali su gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović, kao i supruga pokojnog Đoke Vještice.
–O Đoki Vještici je mnogo toga rečeno, ali danima može da se priča o svim njegovim akcijama koje su učinile ovaj grad boljim i lepšim i koliko se on svakodnevno borio za onog malog čoveka, za običnog građanina ovog grada – istakao je Aleksandar Timofejev, direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Studio B.
Tom prilikom dodeljene su i nagrade „Najbeograđani”, koju je Studio B tradicionalno dodeljuje na svoj rođendan. Ovogodišnje priznanje pripalo je timu studenata iz Srbije "Strawberry energy“, koji je konstruisao prvi javni solarni punjač za mobilne telefone.
Studio B je slušaocima i gledaocima delio poklone, a slavlju su se pridružitli i autori najzanimljivije ispovesti u okviru rođendanske akcije „Kako smo slušali radio“, u kojoj su poštovaoci tog medija pričali o tome kako su, zašto, gde i na čemu slušali Studio B. Sve u duhu parole „da nas i dalje slušate i da nas još bolje vidite“.
Studio B će 1. aprila svojim sugrađanima u velikom „Sinepleksu” u Delta sitiju pokloniti projekcije filmova u kojima je „glumio” Studio B, kao što su „Neka druga žena“ i „Davitelj protiv davitelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja