Prijave za "BG praksu" do ponoći, do sada 2.412 kandidata
Foto: Beoinfo

UPR:BEOGRAD-STUDENTI-KONKURS

Prijave za "BG praksu" do ponoći, do sada 2.412 kandidata

Beograd -
U okviru Programa Univerzitetske radne prakse za studente završnih godina i apsolvente ove godine, obezbeđeno je 275 mesta za sticanje radnog iskustva

BEOGRAD - Konkurs za program Univerzitetske radne prakse "BG praksa 2012" ističe u ponedeljak u ponoć, a do sada je stiglo 2.412 prijava za 275 mesta za sticanje radnog iskustva u gradskim opštinama, sekretarijatima i javnim preduzećima, saopšteno je iz Uprave grada.

Akademci mogu da se prijave do ponoći preko sajta Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu www.razvojkarijere.bg.ac.rs

U okviru Programa Univerzitetske radne prakse za studente završnih godina i apsolvente ove godine, obezbeđeno je 275 mesta za sticanje radnog iskustva u gradskim opštinama, sekretarijatima i javnim preduzećima.

Najviše mesta, za 57 akademaca, nudi JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", a JP "Gradsko stambeno" će primiti 25 studenata.

Što se tiče opština, praksu za po sedam studenata nude Palilula i Stari grad, dok Zvezdara ima tri mesta.

Kada je reč o gradskim sekretarijatima, najviše mladih moći će da stekne prvo radno iskustvo u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu koji nudi sedam mesta, Sekretarijat za privredu nudi šest mesta, za finansije pet, dok ostali sekretarijati imaju mesto za dva ili tri studenta.

Praksa će početi krajem aprila, trajaće četiri meseca tokom kojih će studentima biti plaćen prevoz i markica, a na kraju će dobiti potvrde o stečenoj praksi, koje im mogu pomoći da lakše dođu do posla.

Prvi krug selekcije prijavlejnih kandidata obaviće Centar za razvoj karijere, a planiran jedrugi krug, kako bi uprave sekretarijata, preduzeća, ustanova kulture i opština organizovale intervjue sa potencijalnim kandidatima i donele konačnu odluku o njihovom angažovanju.

Program "Bg praksa" se realizuje na osnovu Protokola o saradnji u oblasti organizovanja i realizovanja univerzitetske radne prakse studenata koji su 2010. godine potpisali gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track