SARADNJA DVA GRADA: Siniša Mali razgovarao sa gradonačelnikom Atine!
Foto: Beoinfo

tema bila i infrastrukturni projekti

SARADNJA DVA GRADA: Siniša Mali razgovarao sa gradonačelnikom Atine!

Beograd -
Mali i Kaminis su se, dogovorili da Atina i Beograd zajednički učestvuju na svim forumima i konferencijama koje se odnose na međunarodnu saradnju gradova u regionu. Gradonačelnik Beograda uputio je poziv svom grčkom kolegi da na proleće poseti glavni grad Srbije

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas u Atini sa gradonačelnikom tog grada Jorgosom Kaminisom o saradnji dva grada i infrastrukturnim projektima.

Mali i Kaminis su se, dogovorili da Atina i Beograd zajednički učestvuju na svim forumima i konferencijama koje se odnose na međunarodnu saradnju gradova u regionu.

Gradonačelnik Beograda uputio je poziv svom grčkom kolegi da na proleće poseti glavni grad Srbije i učestvuje na samitu gradonačelnika regiona, što je on načelno i prihvatio.

"S obzirom na to da Atina ima kompletno izgrađenu infrastukturu, razgovaralo se o njihovim iskustvima i primerima dobre prakse, koja mogu biti značajna i za Beograd", navodi se u saopštenju.

Pre sastanka sa gradočanelnikom Atine, Siniša Mali je sa državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Grčke Piterom Mihalosom zaduženim za međunarodnu saradnju razgovarao o tome na koji način prestonice Atina i Beograd mogu da doprinesu boljim bilatelarnim odnosima Grčke i Srbije.

Posebna pažnja bila je posvećena investicijama kineskih kompanija u Grčku, s obzirom na to da su one izrazile interesovane da dođu u Beograd i da učestvuju u infrastrukturnim projektima poput brze pruge Beograd - Budimpešta, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track