JOŠ OSAM ŽIVOTA: Posle osam meseci spasena mačka iz bunara dubokog 10 metara!

veliko srce napisalo priču

JOŠ OSAM ŽIVOTA: Posle osam meseci spasena mačka iz bunara dubokog 10 metara!

Beograd -
Kada je Tifa upala u podrum bila je još mače. Svakog dana u 12 sati sam dolazila do skloništa i u korpi na konopcu je spuštala hranu i vodu. Toliko je navikla na to da ako malo zakasnim odmah mjauče, ispričala je bala Vera

BEOGRAD - Šta će slatkoj sivo-beloj mački po imenu Tifa devet života kada ima Marka i baka Veru?! Marko je član Gorske službe spasavanja koji je danas oko 13 sati došao na Banovo brdo kako bi iz atomskog skloništa sa dubine od čak 10 metara izvukao Tifu. Verovali ili ne, ova maca je na toj dubini živela čak osam meseci i to sve zahvaljujući baka Veri.

Simpatična starica živi u zgradi u blizini skloništa i svakog dana je spuštala zarobljenoj mački hranu i vodu uz pomoć korpe i konopca.

- Kada je Tifa upala u podrum bila je još mače. Svakog dana u 12 sati sam dolazila do skloništa i u korpi na konopcu je spuštala hranu i vodu. Toliko je navikla na to da ako malo zakasnim odmah mjauče. Svih osam meseci zvala sam i policiju i vatrogasce i društvo za zaštitu životinja i SOS da je pomognu, bukvalno sam plakala na slušalicu. Dolazili su samo da slikaju i odlazili bez traga. Ja sam morala da je hranim, nisam mogla da je pustim da ugine - priča baka Vera koja sa ćerkom u stanu čuva čak 18 mačaka.

Na sreću, baka Vera više ne mora da spušta korpu zbog Tife pošto je na poziv zaposlenih na sajtu zivotnje.rs u atomsko sklonište sišao Marko, član Gorske službe za spašavanje.

- Spasavao sam mačke iz šahtova i sa drveća, ali nikad iz atomskog skloništa. Sakrila se ispod grana i đubreta, ali sam uspeo da je uhvatim. Da nisam imao opremu i ćebe skroz bi me izgrebala - smeje se Marko Radanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja