JKP GRADSKE PIJACE: Novi menadžment podigao dobit preduzeća za 2,5 puta
Foto: Dragana Udovicic

100 dana rada

JKP GRADSKE PIJACE: Novi menadžment podigao dobit preduzeća za 2,5 puta

Beograd -
Novi menadžment uspeo je da uveća neto dobitak približno 10 puta više nego što je prethodni menadžment planirao kao ostvarenje za celu godinu, 25 puta više nego što je ostvareno u celoj prošloj godini i 86 puta više od ukupnog ostvarenja za 2012. godinu, kažu u gradskim pijacama

BEOGRAD - Novi menadžment "Gradskih pijaca" u prvih sto radnih dana ostvario je neto dobitak u iznosu od 31.791.204,00 dinara, što je skoro 2,5 puta više od plana za treći kvartal 2014 godine, saopštilo je to javno komunalno preduzeće.

"Novi menadžment uspeo je da uveća neto dobitak približno 10 puta više nego što je prethodni menadžment planirao kao ostvarenje za celu godinu, 25 puta više nego što je ostvareno u celoj prošloj godini i 86 puta više od ukupnog ostvarenja za 2012. godinu", navedeno je u saopštenju.

U JKP "Gradske pijace" ističu da su takvi rezultati postignuti i pored smanjenja prihoda za 6,4 miliona dinara u trećem kvartalu usled posledica požara u tržnom centru Depo, očekivanog pada do kraja godine od 12,3 miliona dinara, kao i procene indirektnih šteta prouzrokovanih prolećnim poplavama od 9,9 miliona dinara za treći kvartal.Novi menadžment rešio je dugogodišnji problem nelegalne prodaje koja se odvijala u kasnim večernjim satima u neposrednoj blizini pijace "Kalenić", tako što su svi prodavci prešli da prodaju poljoprivredne proizvode iz motornih vozila do pet tona na pijačni plato pijace "Dušanovac", koji se prostire na 1.268 metara kvadratnih.

U oktobru, kada je otvoren ovaj deo pijace, ostvaren je veći prihod za 739.000 dinara, što je veći prihod od pijace "Banovo brdo", "Mirijevo", "Đeram", i "Borča".Pokrenuta je i akcija "Razgovarajte sa direktorom i izložite svoj problem", gde novi menadžment svake nedelje obilazi po jednu pijacu koja se nalazi u sastavu JKP "Gradske pijace" i razgovara sa zakupcima i kupcima na pijacama.

Rezultat ove akcije biće vidljiv već početkom sledeće godine kada će na pijaci "Zemun" biti izmeštene tezge u cilju boljeg rasporeda, prošireni prolazi između tezgi, a biće postavljena i nova česma.

U toku je izmeštanje tezgi, proširenje, izgradnja novih hala, izmeštanje taksi stanice na pijaci "Braća Jerković", "Banjica", "Borča", "Banovo brdo"...

Novi menadžment pokrenuo je akciju reprograma duga za korisnike pijačnog poslovnog prostora koji imaju neizmirene obaveze prema preduzeću i omogućio im potpisivanje Sporazuma o priznavanju duga i plaćanje u celosti ili na rate uz dodatne povoljnosti u obliku popusta.

Dug prema Gradskim pijacama iznosi oko 140 miliona dinara, a zahtev za izmirenje duga, podnela su 42 korisnika pijačnog poslovnog prostora.

U narednom periodu planirano je oglašavanje slobodnih kapaciteta i preko lokalne samouprave grada Beograda u cilju unapredenja distribucije poljoprivrednih proizvoda na pijacama.

Preduzeće upravlja sa 32 pijace i raspolaže sa 165.000 metara pijačnog prostora, od čega je 27.425 metara kvadratnih komercijalnog poslovnog prostora pod objektima, 10.248 tezgi i 745 rashladnih vitrina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track