VESIĆ: Posipana so u rubnim delovima grada
Foto: Zorana Jevtic

Bilo i manjih kvarova

VESIĆ: Posipana so u rubnim delovima grada

Beograd -
Povodom hladnog vremena, kiše i jakog vetra u Beogradu, Vesić je rekao da su angažovane četiri ekipe, odnosno četiri dizalice Gradske čistoće, koje su zajedno sa ekipama Elektrodistribucije uklanjale grane drveća tamo gde je bilo jakih naleta vetra

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je u uglavnom rubnim delovima Beograda, gde je bilo leda posipana so, da su 53 kamiona radila u gradu, a četiri na obilaznici.

Povodom hladnog vremena, kiše i jakog vetra u Beogradu, Vesić je rekao da su angažovane četiri ekipe, odnosno četiri dizalice "Gradske čistoće", koje su zajedno sa ekipama "Elektrodistribucije" uklanjale grane drveća tamo gde je bilo jakih naleta vetra.

Gradski menadžer je u Jutarnjem programu RTS-a istakao da je bilo manjih kvarova, ali da su oni brzo otklanjani, da je i javna rasveta angažovala tri ekipe na terenu, ali da tu nije bilo većih problema.

Vesić je ukazao da je preduzeće "Beogradski vodovod i kanalizacija", brod "Topčiderka" stavilo na raspolaganje rečnoj policiji uglavnom zbog splavova.Taj brod se trenutno nalazi u rejonu "Beton hale" i spreman je da reaguje ukoliko bude problema, najavio je Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da su se juče u toku dana četiri splava pomerila sa svog mesta i da su se neki od njih čak primakli matici reke, zbog čega se tu intervenisalo.Vesić je apelovao na sve vlasnike splavova da učvrste objekte, da organizuju dežurstva na objektima i budu u kontaktu sa "Beokom servisom" i rečnom policijom i da odmah jave, ukoliko se bilo šta nepredviđeno dogodi.

On je istakao da je za danas najavljen "žuti meteoalarm", što znači da se predviđaju udari vetra jačine do 25 metara u sekundi i da će zato gradske službe i danas dežurati.

Vesić je osvrnuo i na problem potraživanja za gradsko građevinsko zemljište, koje iznosi oko 25 milijardi dinara.Od toga 11 milijardi duguju firme u stečaju, oko 3,5 milijardi firme koje su ušle u reprogram sa građevinskim zemljištem i da više od 11 milijardi duguju investitori, koji su počeli da grade ili su završili da grade, a nisu platili građevinsko zemljište, precizirao je Vesić.

( Tanjug/ RTS)

"Poslali smo naše ekipe na lice mesta i snimili 970 i nešto lokacija i na tim lokacijama smo zatekli situaciju da je preko 90 odsto objekata završeno, da su mnoge zgrade već useljene, a da su pri tom ti investitori platili jednu ili dve rate, odnosno prestali sa plaćanjem i naprosto prevarili i grad i građane", rekao je Vesić.

Vesić je dodao da je zato pokrenuta akcija i upućen dopis svim tim firmama sa ponudom "da svoje obaveze plate na 36 meseci, što mislimo da je više nego fer i da u tom slučaju potpišu ugovor sa gradom, ali da stave kao garanciju hipoteku ili bankarsku garanciju".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track