Najnovije vesti

POTKRALA SE GREŠKA: Budžet Beograda za 2015. menja se amandmanom
Foto: Marina Lopicic

Skupština grada

POTKRALA SE GREŠKA: Budžet Beograda za 2015. menja se amandmanom

Beograd
Potkrala se greška u budžetu, koja će biti izmenjena amandmanom, a reč je o oko 720 miliona dinara. Od tih 720 miliona dinara, 500 miliona će ići na socijalne ustanove grada Beograda, pa ćemo dugovanja preneta iz prethodnog perioda umanjiti, naveo je Mali

BEOGRAD - U budžetu grada Beograda “potkrala se” greška od 720 miliona dinara, a deo tog novca biće usmeren na izmirenje dugova socijalnim ustanovama, rečeno je danas na sednici Skupštine grada.

“Potkrala se greška u budžetu, koja će biti izmenjena amandmanom, a reč je o oko 720 miliona dinara. Od tih 720 miliona dinara, 500 miliona će ići na socijalne ustanove grada Beograda, pa ćemo dugovanja preneta iz prethodnog perioda umanjiti”, naveo je Mali u obraćanju odbornicima Skupštine grada.

Mali je prethodno objasnio, govoreći o rebalansu budžeta za ovu godinu, da je od prethodne gradske vlasti početkom godine nasleđeno 14,6 milijardi dinara prenetih, a neisplaćenih obaveza prema penzionerima, ustanovama socijalne zaštite, prema porodiljama, trudnicima I drugim korisnicima budžeta grada Beograda.

“Najveći deo tih obaveza smo uspeli da vratimo ove godine, negde oko osam milijardi, ostalo je oko šest milijardi koje smo planirali da vratimo sledeće godine. Ali, tokom ove godine oko 523 miliona dinara je uspelo neutrošenih i mi ćemo taj novac da iskoristimo za vraćanje starih dugova socijalnim ustanovama”, rekao je Mali.

On je dodao da će 500 miliona, koji su greška u budžetu za narednu godinu, biti uplaćena za stara dugovanja socijalnim ustanovama.

Mali nije precizirao o kakvoj grešci je reč, ali je šef odborničke grupe DS Balša Božović naveo da je “800 miliona dinara našao u budžetu za nabavku automobila za komunalnu policiju.

“Gradonačelnik je rekao da 500 miliona ide socijalna davanja, koja su prvobitno smanjena, ali nismo čuli na šta ide preostalih 220 miliona”, rekao je Božović.

On je rekao da DS podržava 500 miliona za socijalna davanja, ali da, sa druge strane, “220 miliona visi u vazduhu”.

Greška u budžetu potiče od toga što je prvobitno pisalo da će za nabavku automobila za komunalnu policiju biti utrošeno 801 milion dinara. Međutim, za tu namenu treba da bude izdvojeno 80 miliona.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...