VESIĆ: Beograd možda ima najbolji doček Nove godine u regionu
Foto: Beoinfo

Najposećenija prestonica u regionu

VESIĆ: Beograd možda ima najbolji doček Nove godine u regionu

Beograd -
Zaista smo se potrudili da animiramo pevače i napravimo doček na tri bine", rekao je i objasnio da će ispred Narodne skupštine biti novogodišnja proslava sa pevačima narodne muzike, na Trgu Republike rok bina, a ispred Filozofskog fakulteta di-džej bina, rekao je Vesić

BEOGRAD - Beograd će imati možda najbolji doček Nove godine u regionu, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić, ističući da Grad očekuje zaradu od preko 15 miliona evra.

"Zaista smo se potrudili da animiramo pevače i napravimo doček na tri bine", rekao je i objasnio da će ispred Narodne skupštine biti novogodišnja proslava sa pevačima narodne muzike, na Trgu Republike rok bina, a ispred Filozofskog fakulteta "di-džej bina".

Navodeći da su turisti već počeli da dolaze, i da su svi hoteli puni,, Vesić je dodao da je stiglo najviše Slovenaca i dosta gostiju iz Bugarske, Turske, Grčke i drugih evropskih zemalja.

Gradski menadžer je istakao da je "Beograd ovog trenutka najposećenija prestonica u regionu" i primetio da se i ubuduće mora ulagati u doček Nove godine "jer je to magnet za turiste".

Govoreći o planovima, Vesić je najavio da će "sledeća godina biti godina investicionog buma u Beogradu" zato što je Grad čitave ove godine pripremao nekoliko projekata koji treba da donesu velike investicije.

Prvi takav projekat je deponija Vinča čija vrednost iznosi između 250 i 300 miliona evra i biće sproveden po principu javno-privatnog partnerstva, izjavio je Vesić.

Drugi projekat su četiri podzemne garaže jer Beogradu nedostaje oko 5.000 parking mesta i on će takođe biti sproveden na principu javno-privatnog partnerstva.

"Pored toga počećemo sa radom na Trgu Slavija, pre toga u Bulevaru oslobođenja", rekao je Vesić.Kao posebno važnu investiciju on je pomenuo početak rekonstrukcije fabrike vode Makiš 1, nakon što je Makiš 2 u septembru pušten u probni rad i ove godine počinje da radi u punom kapacitetu.

"U budžetu grada Beograda za 2015. koji iznosi više od 84 milijarde dinara, za investicije je predviđeno čak 19 milijardi, što je veoma važno jer se trudimo da pored vraćanja nasleđenih obaveza od prethodne vlasti obezbedimo sredstva za investicije", izjavio je Vesić.

žOn je istakao da je budžet za 2015. nastavak politike štednje koju Grad sprovodi već godinu dana "jer se u ovoj godini nismo zadužili ni jedan dinar, a tako će biti i iduće godine".

( Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track