VESIĆ: Počinje izrada plana za regulaciju bujičnih tokova u Beogradu
Foto: Dragana Udovičić

Prioritet Kolubara i Topčiderska reka

VESIĆ: Počinje izrada plana za regulaciju bujičnih tokova u Beogradu

Beograd -
Ovo je jedini put da se ovaj problem trajno i konačno reši i žao mi je što to niko nije radio ranije, rekao je Vesić

BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da počinje izrada planova regulacije bujičnih tokova na teritoriji Beograda, a prvi planovi će biti urađeni za Topčidersku reku i Kolubaru.

To je, kako je saopštila Gradska uprava, dogovoreno na sastanku Vesića sa predstavnicima Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, JP "Beogradvode" i Instituta za vodoprivredu "Jaroslav Černi".

Prema Vesićevim rečima, dogovoreno je da Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju, u saradnji sa Urbanističkim zavodom i Instiutom "Jaroslav Černi" u narednom periodu počne sa izradama planova regulacije bujičnih tokova na teritoriji grada.

"Razlog donošenja ovih planova je da se stvori osnova kako bi mogli da se urade projekti i onda pristupi trajnom i detaljnom uređenju svih vodotoka kako se ne bi dešavale bujične poplave, koje imamo poslednjih nekoliko decenija u Srbiji", rekao je Vesić.

Takva način donošenja planova regulacije je, dodao je, osnov da se pristupi trajnom i celovitom rešenju bujičnih tokova na teritoriji grada jer bez donošenja planova, i kada postoje projekti, oni nisu sprovodivi pošto je nemoguće za njih izdati građevinsku dozvolu.

Zbog toga je, dodao je Vesić, veoma važno da se urade planovi i da Beograd u narednom periodu ima rešene bujične tokove kako više ne bi bio u opasnosti od bujičnih poplava.

"Ovo je jedini put da se ovaj problem trajno i konačno reši i žao mi je što to niko nije radio ranije", rekao je Vesić.

Sastanku su, kako je saopšteno, pristvovali direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović, direktor Instituta za vodoprivredu "Jaroslav Černi" Marina Babić Mladenović i direktor JP "Beogradvode" Nenad Đindić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja