NA PREDLOG PREMIJERA: O Beogradu na vodi bez hitnog postupka u parlamentu
Foto: Marina Lopičić

Sednica Vlade Srbije

NA PREDLOG PREMIJERA: O Beogradu na vodi bez hitnog postupka u parlamentu

Beograd -
Vlada Srbije posle sednice navela je da će se taj predlog zakona naći na dnevnom redu parlamenta za oko dve sedmice

BEOGRAD - Na predlog premijera Aleksandra Vučića Vlada Srbije zatražila je danas od predsednice parlamenta da se Predlog zakona o utvrđivanju javnog interesa i posebnim postupcima eksproprijacije i izdavanja građevinske dozvole radi realizacije projekta "Beograd na vodi" ne razmatra po hitnom postupku.

U saopštenju vlade, posle sednice, navedeno je da će se taj predlog zakona naći na dnevnom redu parlamenta za oko dve sedmice.

Vlada je, takođe, donela odluku da Republička direkcija za robne rezerve isporuči 75 tona evrodizela i 1.000 litara evropremijuma opštinama Bosilegrad, Tutin, Ivanjica, Sjenica, Lebane, Medveđa, Kuršumlija i Brus, za potrebe otklanjanja posledica obilnih padavina.

U saopštenju se dodaje i da je Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja zadužena da koordinira aktivnosti na pružanju pomoći građanima čiji su stambeni objekti uništeni ili oštećeni u poplavama i aktiviranjem klizišta u Vranju, Vladičinom Hanu, Bosilegradu, Leskovcu, Bujanovcu i Preševu, tokom januara ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track